Gyerek

Hétfő, kedd, szerda: tiétek az állatkert!

Születésnap a fővárosi állatkertben: a kicsik ingyen mehetnek be.
2011. Augusztus 02.

Nem olcsó a Fővárosi Állat- és Növénykert belépője. Ha eddig ez tartott vissza, a hét elejére tervezzétek be az állatkerti sétát! Hétfőn, kedden és szerdán a 145 centiméter alatti testmagasságúak ingyen léphetnek be az állatkertbe abból az alkalomból, hogy az intézmény augusztus 9-én ünnepli 145. születésnapját. A csaknem ezer állat- és kétezer növényfaj mellett a többi között tűzzsonglőrökkel, gólyalábasokkal és artistákkal találkozhat a közönség.

Az „Ünnepeljünk ezeren!” elnevezésű programsorozat keretében minden egész és fél órában állatbemutatókkal, látványetetésekkel, testközelből megismerhető állatokkal várják a látogatókat. Kedden emellett korhű jelmezesek és egy szakállas hölgy is hozzájárul a megnyitás korának felidézéséhez.

A kert érdekességeivel, kulisszatitkaival és történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők kedden Ráday Mihály városvédő, valamint Lampert Rózsa, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezető felügyelőjének kalauzolásával, Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója pedig a Nagyszikla belsejében készülő Varázshegyet mutatja be. Hétfőn és szerdán Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője segít a titkok és legendák megismerésében. A vezetéseken való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni az intézmény honlapján lehet.

Forrás: MTI