Gyerek

Így néz ki most a Vidámpark egykori slágere, a Mesecsónak

Bár volt róla szó, hogy 2020 környékén felújítják, egyelőre erről nem hallani semmit. Pedig a Mesecsónak már 100 évvel ezelőtt is a fővárosiak kedvence volt.
2023. Augusztus 01.
Mesecsónak

2013 szeptember 30-án végleg bezárta kapuit a fővárosi Vidámpark. El kellett búcsúznunk a Kanyargótól, a Polip körhintától, Szellemkastélytól, na meg az Óriáskeréktől. És persze a Mesecsónaktól is.

A Mesecsónak már a Vidámpark elődjében, az Angol Parkban is várta a látogatókat. Már a létrejötte is különleges volt. Az üzemeltetők szerették volt a park alapterületének minden részét kihasználni, így valamit tervezniük kellett a Hullámvasút alatti minimális területre is. Így jött a látványos vízi mutatvány, ami ekkor még a Csodacsónak nevet viselte.  

Csak az 50-es évek végén érkeztek meg a mesefigurák a Mesecsónakba, előtte a díszítés a kínai nép életét mutatta be. A 90-es években a csónakba való beszállást korszerűsítették ugyan, ám a barlang elemei egyre szörnyűbb állapotba kerültek. Az egyik termet (Seherezádé-termet) fel sem újították, csak ledeszkázták a látogatók elől.

A 2013-as bezárást csak a Vidámpark három ékköve élte túl (ám egyik sem látogatható):  a Körhinta, a Hullámvasút és a Mesecsónak. Bár tervben volt a Mesecsónak felújítása, úgy tűnik, hogy erre még várni kell.

Először nézzük meg egy galériában, hogy nézett ki régen a Mesecsónak!

Mesecsónak
3 fotó megtekintése
Mesecsónak

Így néz ki most a Vidámpark egykori slágere, a Mesecsónak

Mesecsónak
Mesecsónak
Mesecsónak
Fotó megosztása:

A TikTokra is felkerült friss videóban pedig az látható, milyen most a Mesecsónak. Lássuk be, elég szomorú, ami a látványossággal történt. A Mesecsónak jelenlegi állapotáról készült hosszabb videót, itt lehet megnézni.

Kiemelt kép. Fortepan