Gyerek

Kezdődik az ünnepi könyvhét! – Ezek a dedikálások érdekelhetnek

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2022. június 9. és 12. között rendezi meg a 93. Ünnepi Könyvhetet és a 21. Gyermekkönyvnapokat. Idén rekordszámú könyvstandot állítanak, és gyermeksarokkal is készülnek.
2022. Június 07.
Kezdődik az ünnepi könyvhét! - Ezek a dedikálások érdekelhetnek (fotó: Getty Images)

A Könyvhétről számokban: 176 könyves pavilonban, 182 kiállító kínálja a könyveit. A két színpadon, a Vigadó téren és a Vörösmarty téren reggel 10 és este 8 óra között több mint 60 könyvbemutató beszélgetés lesz. Idén rendhagyó módon, gyermeksarok is lesz a Duna-korzó területén, ahol a kiadók játékos programokkal, a szervezők állandó rajzolási lehetőséggel várják a legkisebb olvasókat. Lássuk, milyen gyermekprogramokat, dedikálási lehetőségeket kínál az Ünnepi Könyvhét.

A Babilon Kiadó standján június 11-én 11.00 órakor Fenyvesi Orsolya szerző és Pájer Lilla illusztrátor dedikálja az Ősvarázserdőt.

Gryllus Vilmos az idei könyvhéten is dedikálja könyveit, és koncertet is ad június 10-én 17:30-tól, a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. A program a Gyerekszínpadnál lesz, az előadás után Gryllus Vilmos dedikálni is fogja a könyveit az Animus, Central és Lampion Könyvek közös, 24-es számú standjánál.

Szintén itt, a Vigadó tér sarkán a gyerekszínpaddal szemben a Pagony standjánál dedikál:

június 10-én 17.30-kor Gimesi Dóra – Takács Mari: Emma csöndje, Tasi Katalin – Szimonidesz Hajnalka: Lányka, tükörben

Június 11-én (szombaton)

10.00 órakor Berg Judit – Kőszeghy Csilla: Két kis dínó Artúr király udvarában, Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! 4. – Lesz belőle tündér, sárkány, boszorkány…

11.00 órakor Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

15.00 órakor Vibók Ildi – Igor Lazin: Állati családok

16.00 órakor Dániel András: Jaj, ne már! – mondta a hal

17.00 Vadadi Adrienn, Berg Judit, Harcos Bálint, Bán Zsófia, Jeli Viktória, Tasnádi István, Nényei Pál, Dániel András, Kolozsi Angéla, Gévai Csilla: Képtelen képrablás – Mesék a múzeumból

18.00 Bojti Anna – Ferth Tímea: Csend apó kertje, Goldberg Emília: Vácz Irénnek vége!, Majoros Nóra: A néma táltos, Nyulász Lelle: Rajtam kívül, Papolczy Péter: Jelek a falon

Június 12. (vasárnap)

10.00 Marék Veronika

11.00 Pásztohy Panka: Pitypang autózik

12.00 A Zseblámpás Könyvek szerzői és illusztrátorai: Gévai Csilla – Bakos Barbara: A fecsegő kastély, Igaz Dóra – Biró Eszter: Groll legendája, Kovács Attila – Rátkai Kornél: Föld alatti kaland tigrissel és buszokkal, Rádai Andrea – Baranyai (b) András:Tündérek a tajgán

15.00 Kalas Györgyi – Horváth Ildi: Pavlova kisasszony és a dobostorta – A sütemények története

15.30 Czernák Eszter – Monszport Vivien: Segíthetek, méhecske? – Panka és az állatok

Dániel Andrással nemcsak a fővárosban, hanem Szolnokon is találkozhatnak a gyerekek: június 9-én, a Hild Viktor Könyvtárban, 11 órakor.

Debrecenben Tamás Zsuzsa (Kicsi Mimi és Pici Bori) mesél a gyerekeknek, június 11-én, 11 órától.

Szegeden június 11-én 11.00 órakor a Somogyi-könyvtárban Medvemese (Digitanart Stúdió)- A könyvtár vendége a mese szegedi írója, Trogmayer Éva lesz.

Kecskeméten június 8-án Gévai Csilla meseíró, illusztrátor lesz a vendég a Katona József Könyvtárban.

További programok az Ünnepi Könyvhét oldalán találhatók.