Gyerek

Megalázták az apát, aki pórázon vitte sétálni öt gyerekét

Nagy netes népharag zúdult az apára, aki pórázon sétáltatta ötéves ötösikreit.
2022. Augusztus 16.

Jordan Driskell ötgyermekes apuka. Nemrég egy kép készült róla, amin pórázon sétáltatta az ötéveseket, a netezők pedig kiakadtak, mondván a férfinak gyerekei vannak, nem kutyái.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonDRIX (@drixxleman) által megosztott bejegyzés

A 31 éves férfi a Today Parents-nek elmondta, hogy ötösikrei nagyon kíváncsiak, imádnak felfedezni új dolgokat és folyton rohannának, így nem olyan könnyű velük sétálni. Jordan állítja, saját lelki nyugalma érdekében kell a póráz, így nem okoz stresszt számára egy egyszerű séta a gyerekekkel.

Korábban egy hatüléses babakocsival közlekedtek, de az túl nagy volt és nehézkes volt vele sétálni. Ehhez képest a póráz lehetőséget ad a gyerekeknek a sétára, a szülők mégis kontrollálni tudják a helyzetet.

Persze ezek a magyarázatok sok netezőt nem nyugtattak meg. Volt, aki azt írta az apának, hogy úgy tűnik, a póráz azért kell, mert nem tudta megnevelni a gyerekeit és inkább magyarázza el nekik, hogy elrohangálni, elszökni veszélyes. Más azt az okos tanácsot adta, hogy ne vállaljon annyi gyereket, ha nem bírja a nyomást.

Dr. Deborah Gilboa szülői és ifjúsági fejlesztési szakértő más megközelítést javasolt. “Ez egy kreatív problémamegoldás. Az apa láthatóan nem úgy bánik a gyerekekkel, mint az állatokkal” – mondta Gilboa a TODAY-nek. “Az anyukák és apák kilencvenkilenc százaléka azt akarja, ami a legjobb a gyerekeinek, és ezt azért teszik, hogy megoldjanak egy problémát.”

Gilboa szerint a gyerekek nyolc-kilenc éves korában viszont már mindenképp el kell hagyni a pórázt és bízni abban, hogy hallgatnak a szülőre.