Gyerek

Meghalt a kislány, akit hazaküldtek az orvosok

Tüdőgyulladásban halt meg egy nagyecsedi lány, akit két helyről is hazaküldtek az orvosok.
2024. Február 06.
(Kép forrása: Getty Images)

Tüdőgyulladásban halt meg egy 13 éves nagyecsedi lány. A szülők az RTL Híradójának azt mondták, szerintük az orvosok későn vették észre, hogy nagy a baj. A gyermek múlt hétvégén lett beteg, szülei pedig hétfőn háziorvoshoz vitték, ahol azt mondták nekik, hogy egy influenzaszerű vírust kaphatott el, és azt tanácsolták, hogy otthon kúrálják. Éjszaka 39 fokos láza lett, ezért kedd reggel a szülők hívták a rendelőt, ahol azt mondták nekik, hogy ha csak lázasodik, másnap reggel vigyék be.

Kedd estére lányuk már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, ahol a szülők elmondása szerint azt mondták nekik, hogy a láz miatt a kislány az izmait érzi, majd innen is hazaküldték őket. Két óra múlva a lány vért hányt és fájt a szíve, ezért újra Mátészalkára rohantak vele, de ezúttal a gyermeksürgősségire. Onnan a gyermeket mentővel vitték a nyíregyházi kórházba, ahol hajnali háromkor intenzív osztályra került, majd altatásba, de sajnos összeomlott a légzése, és szerda reggelre meghalt.

A szülők azt mondták a Híradónak, hogy feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, történt-e mulasztás.

A gyermek háziorvosa nem nyilatkozott a Híradónak, az orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálat szerint súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek, de jelezték, hogy rosszullét esetén menjenek gyermekambulanciára. A mátészalkai kórháztól azt írták, a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára, de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni.

A kislány családjának részvétünket fejezzük ki.