Gyerek

Szabályt szeg III. Károly György herceg miatt

A jövő hónapban koronázzák Károlyt királlyá, és unokája, György herceg, mint leendő trónörökös, nagy szerepet kap az eljárásban.
2023. Április 17.
brit királyi család két tagja
György hercegből egyszer uralkodó lehet (Fotó: Getty Images)

Május 6-án koronázzák királlyá Károlyt. Az eseményen komoly szerepe lesz az udvari apródoknak, akik általában a brit nemesség tinédzserkorú fiaiból áll. Bár György herceg még csak 10 éves lesz a nyáron, őt is beválogatták az udvari apródok közé – ami egyáltalán nem mindennapos.

Az apródok feladata lesz a király és a királyné uszályának cipelése a Westminster apátságban. A nemes ifjak hagyományosan skarlátvörös kabátot hordanak arany díszítéssel, ami alatt fehér szatén mellényt és bricsesznadrágot viselnek, mindehhez fehér kesztyűt, fekete csatos cipőt hordanak.

Az udvari apródok más királyi eseményeken is részt vesznek, beleértve a Parlament állami megnyitóját és a Térdszalagrend ceremóniáját.

A hagyományosan idősebb fiúkból álló apródok közé felvett Györgynek örülnek a királyi család rajongói, a Hello Magazine idéz néhány kommentet: „Imádom, hogy György hercegnek mekkora szerepe lesz ezen a nagyon fontos napon!”

Az tény, hogy keveseknek adatik meg, hogy nagyapját kísérje annak megkoronázásán.

Károly, II. Erzsébet és György herceg

György herceg a dédanyjával és a nagyapjával 2022 nyarán (fotó: Getty Images)