Gyerek

Szeles hétvégénk lesz kevés napsütéssel

Lesz kis szél is, kis eső is, napsütésből a legkevesebb.
2023. Február 10.
időjárás
Fotó: Getty

Nézzük, szervezhetünk-e szabadtéri programot a gyerkőcöknek hétvégére!

Nos, van jó és rossz hírünk is. Mert a hőmérséklet ugyan emelkedik – vasárnap napközben már 8 fok is lehet, ám közben fokozatosan elbújik a nap sajnos. A hétvégén eső és szél is lesz (főleg a hegyekben, illetve keleten), attól tartunk, épp csak annyi, amennyi mellett az embernek már nincs kedve kilépni a lakásból.

Az éjszakai fagyok is maradnak (a fagyzugos tájakon -10 foknál is hidegebb lehet), csak vasárnapra „melegszik” nulla fokig a levegő.

Addig még van azonban egy szép péntekünk, ami bár nem túl meleg (5 fok), viszont napos lesz – csapadék nélkül. Csak az észak-magyarországiak kapnak egy kis nyugati szelet.

Úgyhogy ha kimozdulnátok a gyerekekkel, leginkább vasárnapra tervezzétek ezt – kivéve, ha a fázósabb típusok közé tartoztok, mert akkor az lesz a legjobb, ha megvárjuk a jövő hétvégét – eggyel közelebb lesz már a tavasz.

És még egy dolog: a balatoni korcsolyázás egyelőre szóba sem jöhet!
A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy hiába fagyott be a tó, jelenleg életveszélyes a Balaton jegén tartózkodni.
A
tó parti sávjának egyes részein és a kikötőkben kialakult jég 3-7 centiméter vastagságú, bizonytalan szerkezetű, így alkalmatlan a közlekedésre és a sportolásra. “Gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a 10 centimétert” – közölték.
   
Forrás: MTI