Gyerek

Tarts ki, jövő héten itt a tavasz!

Bár most még nehéz elhinni, a hozzáértők szerint február végén megérkezik a tavasz és az ilyenkor szokásosnál melegebb időt hoz magával!
2024. Február 23.
kisfiú tulipánmezőn

„Rákapcsol a február végi tavasz, hétfőn és kedden több napsütés jön, délkeleten közel leszünk a 20 fokhoz” – tette közzé a jó hírt az idokep.hu.

A részletesebb előrejelzés szerint az elkövetkező napokban délies áramlással folyamatosan érkeznek Magyarország fölé az enyhülést ígérő, mediterrán eredetű légtömegek.

Februári április

Ennek ellenére hétvégén még gyakran lehet nedves a levegő, vagyis esőre, záporokra is számíthatunk, hétfőn és kedden azonban szárazabbra, naposabbra fordul az idő és a délutáni órákban szinte az egész ország területén 15 fok fölé kúszik majd a hőmérők higanyszála!

És ez még semmi: igazi áprilisi időre készülhetünk – amellett, hogy az éjszakák alapvetően fagymentesek lesznek, a szelesebb tájakon a kora reggeli órákban sem lesz már hidegebb 7-8 foknál, délutánonként pedig 14-20 fok is előfordulhat. A 20 fokot délkeleten érheti el a hőmérséklet, és a tavaszias idő végig kitart majd a jövő hét folyamán!

Nyitókép: Getty Images