Gyerek

Tovább folytatódik a Schobert-vita – Így reagáltak a celebek

Sorra reagálnak a celebek Schobert Norbi kinyilatkoztatására. A véleménynyilvánítás azonban nem áll meg náluk: politikusok, üdítőmulti, sőt a Fővárosi Állatkert is szükségét érezte a megszólalásnak.
2020. Január 22.
Tovább folytatódik a Schobert-vita (fotó: Norbi Update Keto)

Sorra reagálnak a magyar hírességek, sztárok Schobert Norbert állításaira. Ahogy írtunk róla korábban, Tóth Gabi élőben mutatta meg szülés utáni testét, testvére Tóth Vera egy hosszú posztban fejtette ki véleményét, Tóth Gabi férje, Krausz Gábor is kikérte magának Schobert kijelentéseit.

(Aki esetleg még nem hallott róla: a fittneszguru szerint ne csodálkozzanak a nők, ha szülés után súlyfelesleggel nem kívánja őket a párjuk, és ezért megromlik a házasságuk. Ennél cifrábbakat is mondott Schobert, amire elöntötte a közösségi médiát a komment-cunami. Később újabb Facebook élőben jelentkezett be Schobert, de nem kért bocsánatot, fenntartja állításait.)

A teljes igénye nélkül megszólalt azóta Dopeman, Csuti, Nyári Dia. Utóbbi ezt írta Instagramján:

Nehéz nem indulatoktól vezérelve írni, de igyekszem szofisztikáltan fogalmazni. Szóval szerintem az van, hogy baromi nagy felelőssége van minden egyes közszereplőnek, ezért fontos, hogy milyen gondolatokat osztanak meg. Szinte biztos vagyok benne, hogy a tegnapi egy nagyon szarul sikerült reklámfogás volt…mindegy hogyan, csak beszéljenek róla (nem mindegy amúgy) mert ugye a kutya sem piszkít oda, ahonnan enni kap (de ne is keverjük bele szegény kutyikat, mert őket nagyon intelligens,csupaszív lényeknek tartom?) de Te most csúnyán oda kaksiztál. Azokról beszéltél nagyon gáz hangnemben, megfogalmazva szerinted egy általános férfi gondolkodás módot, akik tele tömték a zsebedet, bíztak benned, és hittek a módszeredben. Mégha én is úgy gondolom, hogy a tüzet fenn kell tartani, figyelni kell magukra és a párunkra, ezt nem lehet így megfogalmazni! NEM!!!

Nem lehet ez az elsődleges a kapcsolatban, nem lehet kinézetben, kilóban mérni az ember milyenségét, a szerelmet, szeretetet, vágyat (szerintem ez már gimiben is para, nemhogy felnőttként, mikor van egy, vagy több közös gyerek). Szerintem egy érett, őszinte kapcsolatban, az lehet az utolsó utáni ok a válásra, hogy van rajtad huszon-x kiló. Rám még soha olyan szeretettel és tisztelettel nem nézett Dani, mint amikor ezek a képek készültek, és mikor kétszer ekkora voltam. Lehet döngő léptekkel mentem a hálóba, mégis szeretve voltam, a szó minden értelmében. Ennek az oka a következő. Egy csupaszív, intelligens, FÉRFIT választottam társamul, nem pedig egy kretént! Egy pasit, aki tisztel, azért amit a családunkért tettem, akit én is tisztelek, és próbálok nap mint nap elcsábítani (csak ez mondjuk néggyel nehezebb, munka, gyerek, és háztartás vezetése melett) próbálkozunk…mindketten. Nem a kockás hasáért szeretem elsősorban, és ő sem kívánja jobban a mostani Diát, mint a másfél évvel ezelőttit. Tudom, mert elmondaná, elmondhatja. Magamnak fogytam. Hölgyek, ha bárki elhagy titeket, azért mert van rajtatok felesleg, akkor engedjétek is el…

Csuti is reagált Facebookon és Instagramján Schobert Norbi kijelentéseire:

Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a posztot, mert nyilván az volt a célja a videódnak, hogy beszéljenek róla, de megírtam, mert van egy határ amit most nagyon átléptél Norbi és annak ellenére írom ezt, hogy nagyon tisztelem és becsülöm amit elértél!

Elárulta, hogy egy együttműködésük azért nem jött létre, mert Schobert szerint Kulcsár Edina meghízott terhesen.

Hol is kezdjem? Régebben volt egy együttműködésünk, amit ugye azért szüntettél meg idő előtt, mert szerinted Edina nagyon meghízott ( VÁRANDÓS VOLT), már akkor furcsálltam az emberi hozzáállásodat, de üzletileg el tudtam fogadni.

A mostani eszmefuttatásodtól viszont egyenesen felfordult a gyomrom! Én igenis -és szerintem ezt nagyon sok férfitársam nevében mondhatom-, hogy szerelemből kívánom a feleségemet most is amikor van rajta +12 kg. Sőt, +20-szal is kívántam! Felnőtt ember létedre, hogy mondhatsz ilyet, hogy “döngölő léptekkel érkezik meg a hálószobába”? Kínszenvedés? Nem, nem az! Sőt…elég álszent lenne a szerelem fogalma, ha csak a testiség számítana ahogyan azt te állítod! Réka teste gyönyörű és példaértékű -emelem kalapom amennyi melót beletett -és lehet mindannyian jobban jártunk volna ha egy olyan releváns személy fogalmaz meg ezzel kapcsolatban számottevő véleményt, aki túl van pár szülésen… és nem te! Fogadd el, hogy nem mindenkinek van rá ideje, lehetősége, motivációja vagy egyszerűen csak kedve mindent de mindent megtenni annak érdekében, hogy a várandóssága alatt megőrizze -idézem- “a lánykori súlyát”! Férfitársaim nevében kikérem magamnak az általánosított véleményed és én kérek elnézést a nőktől! Higgyétek el, nagyon sokan nem vagyunk ilyenek és nem így gondolkodunk ahogyan Norbi, akinek ezek szerint csak a testiség számít.

Még szerencse, hogy Réka nem így gondolkodik… remélem, hogy ez csak egy rosszul megfogalmazott figyelemfelkeltő valami akart lenni de félek, tévedek… További szép estét kívánok, megyek rendelek egy pizzát.

Szentesi Éva egyenesen pusztítónak nevezte Schobertet:

Jócó bácsi szerint senkinek sincs joga megítélni a nőket, főleg nem külsőségek alapján.

Dér Henin – és természetesen Schobert családján – kívül mindenki kikérte magának a testszégyenítést és a nők ekézését. Mostanra szintet lépett a Schobert-saga, a magyar politikusok közül is többen reagáltak.

Kucsák László fideszes politikus nem nevezi nevén Schobertet, csupán ennyit fűz hozzá:

Nacsa Lőrinc (KDNP) is, aki szerint minimum bocsánatot kéne kérni

A jobbikos Bencsik János szerint senkinek nem azért megy tönkre a házassága, mert a másik fél kövér. Vagy ha mégis, azért a kapcsolatért nem kár.

Ungár Péter szerint egy kifejezetten színvonaltalan ember kísérletét láthattuk arra, hogy médiafelülethez jusson:

De véleményezte a Coca-Cola is Schobert kijelentését,

sőt a Fővárosi Állatkert is:

Schobert az ATV Egyenes beszéd c. műsorában megpróbálta árnyalni a képet azzal, hogy nemcsak a nőkre, hanem a férfiakra is értette azt az állítását, hogy az elhízás megöli a szexuális vágyat, ez pedig a házasság végét jelenti. A műsorban azt is elmondta, hogy az emberek hiúságára akart hatni, mert úgy látja, hogy ez célba talál, az kevésbé, ha az elhízás és különféle betegségek – diabétesz, magas vérnyomás – összefüggésére hívja fel a figyelmet. Úgy érzi valamit elindított a megosztó posztjával.

Forrás: Index.hu/24.hu/hvg.hu