Gyerek

Ugyanazon a napon született a három nyolcéves legjobb barát – ráadásul nagyon különleges napon

Most ünnepelhettek másodszorra a hivatalos születésnapjukon a nyolcéves jó barátok, akik mind szökőévben, február 29-én születtek.
2024. Március 03.
(Kép forrása: Getty Images)

Eren, Heidi és Harvey nyolcéves legjobb barátok, akik egy napon ünneplik a születésnapjukat – ráadásul a legritkább napon, február 29-én. Így idén amellett, hogy a nyolcadik születésnapjukat ünnepelték együtt, a „másodikat” is. A három jó barát mind egy Bristol melletti kis faluban, Pucklechurch-ben élnek a családjaikkal – írja a Bristol Live.

„Annyira szokatlan, hogy három gyereknek egy napon van a születésnapja, nem is beszélve a szökőévi születésnapról” – mondta el Eren édesanyja, Emily Floof a portálnak. Beszélt arról is, hogy a gyerekek találkozása után csak a következő évben jöttek erre rá, amikor mindannyian ugyanabban az időszakban foglalták le a születésnapi buli idejét. Arra is rájöttek, hogy ő és Heidi édesanyja is ugyanabban a kórházban szültek.

A három gyerek közeli barátok lettek, amióta rájöttek, hogy ugyanazon a különleges napon osztoznak. „Szeretik. Szeretnek különlegesek lenni és hogy egy ritka nap a születésnapjuk” – mondta Floof, akinek kislánya ki szokta választani, hogy március 1-jén vagy február 28-án ünnepelne nem szökőévben, de a három gyerek általában kétnapos ünneplést kapnak.

Idén egyébként három különböző ünnepségünk volt a különböző érdeklődési kör miatt, de úgy szervezték, hogy mindhárman részt tudjanak venni mindegyiken.

Floof szerint megegyeztek abban, hogy négyévente nagyon különleges napot és nagy bulit tartanak, mert „nagy dolog, ha négyévente van egy születésnap”. Idén pedig boldog második születésnapot és boldog nyolcadik születésnapot kártyákat és feliratokat is kaptak a gyerekek.