Gyerek

Utcán pisilt a tízéves kisfiú, bevitték a rendőrök

Autó mögé vizelő kisfiút sitteltek le Amerikában, az édesanyja most perel.
2024. Február 24.
pisilés
Fotó: Getty

Radikálisan léptek fel Mississippi állam rendőrei egy tízéves kisfiúval szemben, mert az autójuk mögé vizelt, amíg édesanyja bement egy hivatalba ügyintézni – írja a Law&Crime nyomán a telex.
A dolog vélhetően túl sokáig tartott, a kisfiúnak pedig nagyon kellett pisilni, így nem volt más választása, mint helyben, a kocsi mögött elvégezni a dolgát.
Kisvártatva öt rendőr érkezett a helyszínre, az anyát figyelmeztették, a kisfiút pedig bevitték a rendőrörsre. Sürgősségi eljárásban három hónap próbaidőre küldte a bíró, de végül ejtették az ügyét.

Az anya, Latonya Eason szerint a rendőrök úgy bántak a fiával, mint egy közönséges bűnözővel. Szerinte lelkiismeretlenül bántak fiával, hisz még egy felnőtt emberrel is megeshet, hogy kínozza a szükség, de nincs a környéken vécé. A család most úgy döntött, hogy perel az ügyben. Ügyvédjük úgy nyilatkozott, hisznek abban, hogy a méltóság kortól függetlenül megilleti az embereket azok részéről, akik a szolgálatukra esküdtek fel.
Mivel a kereset szerint a fiúnak mentális károkat, sőt akár poszttraumás stressz-szindrómát is okozhattak a történtek, 2 millió dollárt követelnek a helyi rendőrségtől. A lap szerint az elsőrendűen érintett rendőrt elbocsátották, a többiek pedig figyelmeztetést kaptak.