Gyerek

Válnak Som-Balogh Edináék

Tavasszal még a válás ellen érveltek, most azonban külön utakon folytatják.
2023. Október 04.
Som-Balogh Edina
Kép: Nagy Botond / RTL Klub

A Barátok közt egykori sztárja, Som-Balogh Edina és a férje, Krisztián, több mint 10 év házasság és két közös gyerek után elválnak – írja a hot!magazin nyomán a Blikk. Tavasszal még úgy nyilatkoztak, bár nekik is voltak nehézségeik, nem hisznek a válásban. – Nem úgy van ám! Egy adott fázisban már döntés kérdése, hogyan folytatjuk. Felelősséggel tartozunk a gyerekeinkért, a családunkért. Mi házasságpártiak vagyunk, ebben hiszünk, így nevelkedtünk. Szerintünk nyomós ok kell ahhoz, hogy felrúgj egy házasságot, ha már gyerekek is vannak. Köztünk a bizalom teljesen megvannyilatkozta akkor Som-Balogh Edina.

A színésznő most bejelentette, nem folytatják együtt az életüket.

Folyamatban van a válásunk. Én tettem rá a pontot az i-re, végül én mondtam ki, hogy akkor most legyen vége. Az évek alatt sokszor jutottunk el odáig, hogy lehet, nem tudjuk visszahozni a korábban köztünk lévő energiákat, nem tudunk visszatalálni ahhoz a mindent elsöprő szerelemhez, ami az első éveinket jellemezte. Ezt többször ki is mondtuk, de úgy voltunk vele, hogy – a családi mintánkat követve – nem lehet út egy válás. Benne voltunk a mókuskerékben, és eszünkbe sem jutott, hogy mi ketten együtt ebben hol vagyunk. Sosem lehet kijelenteni, hogy végérvényesen vége, de az biztos, hogy most mi külön folytatjuk – nyilatkozta.

Kapcsolatukról elmondta, hogy mindig is tűz és víz voltak, ami csak egy darabig működött.

Krisztiánnal soha nem passzoltunk egymáshoz: ugyan kiegészítettük egymást, de a különbözőségünk mindig súrlódásokkal járt együtt, akadtak problémáink, de eddig ezeken mindig valahogy túlléptünk – mondta Som-Balogh Edina, úgy sejti, hat évvel ezelőtt kezdtek el távolodni egymástól, amikor az édesanyjánál halálos betegséget diagnosztizáltak. Akkor a férjétől elfordult a szülei felé, mert a fókuszt teljesen a beteg édesanyjára helyezte.

Előfordult, hogy heti négy napot töltöttem a gyermekemmel – akkor még csak Noel volt – anyuéknál, hármat pedig otthon. És az a három is nehéz volt, mert anyunak szüksége lett volna rám, közben meg Krisztián két főálláson is dolgozott, ami ezt tovább nehezítette. Aztán nem sokkal később ugyanezt élte át Krisztián is az édesapjával: sajnos, őt is sokáig ápolni kellett vidéken távol, mielőtt elvesztettük. Ebben az élethelyzetben nem lehetett nem eltávolodni. Talán, ha akkor jobban és tudatosabban támogatjuk egymást lelkileg, lehet, könnyebb lett volna kettőnk között a viszony, de én is ellenséges voltam akkor, az egész világra haragudtam. Bezártam, mindkettőnknek nagyon nehéz volt – idézte fel, hangsúlyozva: az eltávolodás olyan mértékű lett, hogy már csak a két gyermekükkel foglalkoztak, a kapcsolat háttérbe szorult.

Minden csak róluk szólt, és mi ebben nem voltunk sehol. Mire kimondtam, hogy vége, belül valójában már rég eljutottam ide. És nem mondanám, hogy meglepte Krisztiánt, mindketten éreztük, hogy nincs rendben, ahogy vagyunk. Nincs egy egyértelműen komoly ok rá, csak már egyszerűen valahogyan más utat járunk, az elmúlt évek nehézségei mintha megpecsételték volna kettőnk kapcsolatát. Ha együtt mentünk valahová, főként a gyerekek miatt tettük, a régi nagy szerelemnek – sajnos – már nyoma sem volt. Ha volt is közös időnk, akkor sem tudtunk megfelelő módon egymásra hangolódni – mesélte a hot! magazinnak.