Kamasz

Bőnyi iskolai késes támadás: továbbra is javítóintézetben marad a gyanúsított lány

Meghosszabbították a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását.
2024. Május 28.
(Kép forrása: Getty Images)

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását. A bíróság a fogvatartást a gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben rendelte végrehajtani – áll a Győri Törvényszék közleményében.

A közlemény szerint a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását.

A megrázó esetről korábban beszámoltunk – április végén a bőnyi általános iskola egy hatodik osztályos tanulója késsel hátba szúrta az egyik osztálytársát az egyik szünetben. A tizenkét éves lányt akkor életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba – őt nyolc nappal a történtek után engedték haza a kórházból.

A Győri Törvényszék közleménye szerint a bíróság a most hozott határozatát egyrészt azzal indokolta, hogy az eljárás során még további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, így a gyanúsított részéről szabadlábon hagyása esetén felmerülhet a folyamatban lévő bizonyítási eljárás – tanúk esetleges befolyásolásával történő – megnehezítése. A gyanúsított diáknál talált listára és a tervezésre figyelemmel továbbra is felhívta a bíróság a letartóztatás feltételei közül a bűnismétlés veszélyét – írják.