Kamasz

Ezek a legfontosabb dátumok az oktatásban márciusban

Ezekre a napokra érdemes figyelni márciusban.
2024. Március 10.
üres iskolai osztályterem
Kép: Getty Images

Rögtön a jövő héten van egy fontos nap: március 15-e péntekre esik, így aznap nem lesz tanítás. Háromnapos hétvége vár így a diákokra (és az egész családra).

Március 22 – ez a határideje a középfokú iskoláknak, hogy nyilvánosságra hozzák a jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzékét.

A középiskolák igazgatói az Oktatási Hivataltól megkapott jelentkezők listájának felhasználásával tanulmányi területenként elkészítik az ideiglenes felvételi rangsort. A rendszerben minden jelentkező neve mellé beírják a felvétellel kapcsolatos döntést is.

A követelmények teljesítése esetén a nevek mellett egy sorszám fog szerepelni, ami a felvételi jegyzékben elfoglalt helyüket jelenteni a felvételizőknek. Abban az esetben, ha nem sikerült teljesíteni a felvételi követelményeket, akkor a név mellett egy „E” betű jelenik meg, ami a felvételi kérelem elutasítását jelenti – részletezi az Eduline cikke.

Március 31 – Az egyetemistáknak ekkor jár le a diákigazolványuk őszi félévre szóló matricája. Még ezen a napon lehet újat kérni.