Kamasz

Felsőoktatási felvételi: ezt érdemes tudni a középiskolai bizonyítványok feltöltéséről

Az eredmények szükségesek lehetnek a tanulmányi pontok számításához.
2024. Május 18.
(Kép forrása: Getty Images)

Az érettségizők frissen kapják készhez az utolsó, tizenkettedik osztály év végi bizonyítványát, az abban található eredmények pedig szükségesek lehetnek tanulmányi pontok számításához – írja a Felvi.hu.

A felsőoktatással foglalkozó portál azt írja, hogy a középiskola bizonyítvány a tanulmányi pontok középiskolai eredményeinek igazolásához szükséges. (A tanulmányi pont számítása azonban nem kötelező.)

A bizonyítványnak ehhez azokat az oldalait kell feltölteni, amelyeken a pontszámításhoz elfogadható tantárgyak utolsó két tanult év végi osztályzatai szerepelnek. A négy kötelező tantárgy – magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv – esetében az utolsó két tanult év általában megegyezik az utolsó két évfolyammal, míg a választott tárgy olyan tárgy is lehet, amelyet a korábbi két évfolyamon tanult a felvételiző. Utóbbi esetben szükség van a 9. és/vagy 10. osztály bizonyítványának feltöltésére is.

A portál felhívja a figyelmet arra, hogy a még hiányzó oldalakat érdemes minél előbb feltölteni az E-felvételiben – de a dokumentumpótlás végső határideje július 10-e.