Kamasz

Felsőoktatási felvételi: március végén indul az ügyintézés

Ekkortól lehet elérni az ügyintézést az e-felvételi rendszerében.
2024. Február 20.
(Kép forrása: Getty Images)

Ahogy arról korábban írtunk, február 15-ig lehetett beadni a jelentkezést a felsőoktatási felvételin. Egy következő fontos időpont az ügyintézés kezdete az e-felvételi rendszerben.

A felvételi eljárás menetrendje szerint legkésőbb március 25-től lesznek elérhetők az ügyintézési funkciók az e-felvételiben – írja a felvi.hu alapján az eduline.hu.

A felsőoktatásba jelentkezőknek ekkortól lesz lehetőségük adatmódosításra, a jelentkezési sorrendjük egyszeri módosítására, dokumentumfeltöltésre, illetve ha szükséges, hiánypótlásra – így például azoknak a többletpontot igazoló dokumentumoknak a feltöltésére, amiket esetleg korábban nem sikerült beszerezni.

Az e-felvételiben lehet majd emellett nyomon követni a rögzített adatokat, ellenőrizni a feltöltött dokumentumokat, valamint látni a vizsgaeredményeket, a felvételi pontokat, végül pedig a besorolási döntést.

A hiánypótlás és a sorrrendmódosítás határideje 2024. július 10-e, a ponthatárok az idén pedig várhatóan július 24-én érkeznek majd a portál szerint.