Kamasz

Felvételi 2024: még pár napig lehet jelentkezni

Már csak néhány nap van a határidőig.
2024. Február 12.
diákok
Kép: Getty Images

Február 15-ig lehet jelentkezni a 2024 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre – figyelmeztet az Eduline. Eddig kell kitölteni az elektronikus jelentkezési lapot az E-felvételi rendszerében.

Ehhez először regisztrálni kell egy e-mail címmel, amire majd különböző értesítéseket küld az Oktatási Hivatal. A regisztrációt követően meg kell adni a személyes adatokat, majd megjelölni a kiválasztott felsőoktatási intézményeket és szakokat. Miután ez megvan, meg kell adni a már meglévő tanulmányi eredményeket. A felvételin legfeljebb hat jelentkezési helyet lehet megjelölni; hármat ingyenesen, hármat pedig 2-2 ezer forint ellenében.

Jelentkezni az egyetemi szakokra kizárólag az e-felvételi rendszerén keresztül lehet. A határidő február 15-e éjfél, eddig kell hitelesíteni a jelentkezéseket, amihez ügyfélkapura is szükség van.

A Hvg rangsora alapján a legjobb tíz egyetem: az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem és holtversenyben a Pécsi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a tizedik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.