Kamasz

Ezek a legfontosabb időpontok a tanév második félévében

Január 19-ig tart a 2023/2024-es tanév első féléve. Összegyűjtöttük, hogy milyen fontos időpontok lesznek a második félévben.
2024. Január 11.
(Kép forrása: Getty Images)

A 2023/2024-es tanév első féléve január 19-ig, péntekig tart, és az iskolák január 26-ig értesítik a tanulókat és a szülőket az első félév eredményeiről.

Mikor lesznek szünetek?

A téli szünet után a következő hosszabb szünet a tavaszi szünet, ami március 28-án kezdődik. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap tehát március 27-e, szerda, a szünet utáni első tanítási nap pedig április 8-a, hétfő lesz.

A szakképzési tanév rendjében ez kissé eltérő: a szakképzésben tanulóknál március 27-től (szerdától) 2024. április 3-ig (szerdáig) tart a tavaszi szünet.

Idén március 15-e péntekre fog esni, így akkor lesz egy munkaszüneti nap, a tavaszi szünet utáni időszakban pedig kettő lesz: május 1-jén, szerdán, és május 20-án, Pünkösdhétfőn.

A tanév utolsó tanítási napja június 21-én, pénteken lesz.

Középiskolai felvételi

A középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát idén január 20-án, szombaton tartják. A felvételizőket és az általános iskolákat május 2-án értesítik ki a felvétel eredményéről, a középfokú iskolákba a beiratkozás pedig június 26-28. között lesz.

A középiskolai felvételi fontos időpontjairól itt írtunk részletesen.

Ekkor lesz az általános iskolai beiratkozás

Az általános iskola első évfolyamára április 18-19-én lesz a beiratkozási időszak.

Mikor lesznek az érettségi vizsgák?

A tavaszi írásbeli érettségik 2024-ben május 3-án, pénteken kezdődnek és május 27-én, hétfőn érnek véget. Az első kötelező tárgy, a magyar nyelv és irodalom írásbeli május 6-án lesz. A szóbeli vizsgák időszakában az emelt szintű szóbeliket június 5–12. között, a középszintű szóbeli vizsgákat pedig június 17–28. fogják tartani.

A felsőoktatásba jelentkezőknek december 21-én indult el a jelentkezési időszak, és február 15-én éjfélig adhatják be a jelentkezésüket a szeptemberben induló képzésekre.

(Forrás: magyarkozlony.hu)