Kamasz

Ijesztő videó látott napvilágot a késelő diákról

Az egyik diák rögzítette a felvételt a támadóról. A videó egy sulis csoportban terjedt.
2022. Október 12.
késelés egy középiskolában
Ijesztő videó a késelőről Nyitókép: Getty Images

Hétfőn késelés történt az I. Kerületi Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban. Egy 18 éves diák többször nyakon szúrta osztálytársát szünetben, aki épp barátnőjével nézett filmet telefonon. Minden bizonnyal készült tettére, mert kalapács, olló is volt nála. A mentők érkezéséig a barátnő fogta le a sebet. A történtek hatására a lány  pánikrohamot kapott.

A szúrás után még egy ideig a folyosón lófrált a késelő, ezért az igazgató magára záratta az ajtót a diákokkal. A helyszínről vitték el az elkövetőt a rendőrök. Számos diákot kihallgattak az ügyben.

Az információk szerint mentális problémái miatt kapott bántásokat a támadó, valószínűleg ezeket akarta megtorolni tettével. Eljutott egy ijesztő videófelvétel a Tények birtokába, ami egy sulis csoportban keringett. A felvételen a késelő nagy erővel belevágja a fejét az iskolai szekrénybe:

„Valakit meg fogok ölni!” – így fenyegette meg társait pár hete a támadó. Tanárai is jelezték az osztályfőnöknek, hogy romlik a mentális állapota, és baj lehet belőle. Előjelek tehát voltak.

BRFK emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 18 éves fiú ellen. A Blikk információi szerint az áldozat azt üzente az intenzívről egy osztálytársának, hogy jól van. Állapotát stabilizálták, de még az intenzív osztályon tartják.  

Nyitókép: Getty Images