Kamasz

Még két hétig lehet jelentkezni a felsőoktatási képzésekre

A hónap közepéig lehet jelentkezni a felsőoktatásba.
2024. Február 01.
íróasztalnál laptoppal tanulás
(Kép forrása: Getty Images)

Február 15-e a határideje a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre való jelentkezésnek. Eddig a napig lehet jelentkezni és hitelesíteni (a kérelmet lezárni) az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében, írta korábban az Oktatási Hivatal.

Ha idén felvételizik kamasz gyermeked, az eljárás során legfeljebb hat jelentkezési helyet jelölhet meg, ebből hármat lehetséges díjmentes. Érdemes tudni, hogy egy jelentkezési helynek számít, ha ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját (állami ösztöndíjas vagy önköltséges) megjelöli a jelentkező.

A felvételizőknek fontos hír, hogy megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, amelyben a felsőoktatási intézmények pontosították, módosították a decemberben közzétett adatok egy részét, és új szakokat is meghirdettek – írja az Oktatási Hivatal csütörtöki közlése alapján az MTI.

A tájékoztató hivatalos kiegészítése a Felvi.hu oldalon érhető el – érdemes a jelentkezési határidő előtt a felvételi tájékoztatót és a konkrét képzések meghirdetésének részleteit újra átolvasni, ügyelve a módosított információkra.