Kamasz

Nagyon menő, ahogy tanulni segített ez az apa a lányának

A Floridában élő Marc Caputo megtalálta a módját, hogy lehet hatékonyan rásegíteni a tanulásra a gyereknél.
2022. December 13.
apa segít
Másképp kell kapcsolódni a Z-generációhoz? (Fotó: Getty Images)

A Politico-nál riporterként dolgozó apa hatodikos lánya, Ana egyik nap kormányzati ismeretekből írt dolgozatot. Előző nap készült rendesen a dolgozatra édesanyjával, Erinnel és nővérével, Livvel. Másnap azonban rettentő nyűgösen indult a napja. „Utálom az iskolát” – hangoztatta. Apja a kocsiban igyekezett megértetni vele, hogy jövője és boldogsága múlik a sulin, tehát jobb, ha elfogadja, megbarátkozik az iskola létével és szükségességével – mesélte.

Miután kiszállt a kocsiból, a lány még írt egy rosszkedvű sms-t az apjának. Caputo úgy gondolta, hogy azon a csatornán, amit a gyereke annyira kedvel, még óvatosan átcsorgat egy kis tananyagot, hátha az segít majd a dogában Anának. A válasz sms-sekből kibontakozó csevegésbe az apa szépen beleszőtt néhány fontos kormányzati tényt a tananyagból.

A tanulnivalóval megspékelt panaszos chatet aztán kitette a Twitterre. A modern megoldás nagyon bejött a Twitter látogatóinak, hatalmasat futott a chatről készített képernyőfotó.   

Az ispiráló ötlet segíthet minden olyan szülőnek, aki érzi az elakadást a közös tanulásnál, vagy szeretne jobban kapcsolódni a Z-generációs gyerekéhez, akik igazi digitális bennszülöttek. Ha másra nem, arra mindeképp jó egy ilyen rendhagyó megoldás, hogy a meglepetés ereje miatt garantáltan emlékezni fog arra a pár infóra, amit így adunk át neki.