Kamasz

“Szép vagyok, de hogy leszek okos?” – útlezárással tüntettek

Nemcsak a bérrendezést és a kirúgott tanárok visszavételét sürgetik, szakértő bevonásával új tantervet is szeretnének, továbbá az óraszám csökkentését is zászlajukra tűzték.
2022. Október 17.
Tüntettek egy jobb oktatásért
Tüntettek egy jobb oktatásért

Hétfő reggel iskolakezdés előtt Győrben útlezárással egybekötött tüntetést tartottak a szenti István úton a Révai Miklós Gimnázium tanárai, az őket támogató szülők, illetve diákok. Az üggyel szimpatizáló autósok dudálással biztatták az akció résztvevőit. Az ugytudjuk.hu portál élő videóval tudósított az eseményről.

Október 14-én több ezer ember ment utcára Budapesten, és további 50 megmozdulás volt az országban. A Hősök teréről indult az üggyel szimpatizáló tömeg, köztük rengeteg fiatal. A Belügyminisztérium előtt beszédet tartottak a szervező diákok, és megszólalt a PDSZ egyik képviselője is.  A Mi vagyunk a Grund mellett a jelen lévők elénekelték a Himnuszt is. 

Egy hordóban jelképesen elégették a szervezők a figyelmeztető leveleket, amelyeket a tanárok kaptak a tankerületektől. Erre válaszlevelet is írtak a diákok. További apró performanszként összegyűrt Metropol újságokkal dobálták meg a tüntetők a színpadon lévő papírmasé Pintér Sándor-figurákat. 

Tüntetés október 14-én
9 fotó megtekintése
Tüntetés október 14-én

“Szép vagyok, de hogy leszek okos?” – útlezárással tüntettek

Tüntetés október 14-én
Fotó megosztása:

A pedagógusok béremeléséért, a sztrájkhelyzet rendezéséért, az oktatás helyzetének javításáért további megmozdulások várhatók ebben a hónapban. Amiről tudni lehet: október 23-án 16 órakor a Kálvin térről indul a tüntetés, és a Műegyetem rakpartra vonulnak át. A PDSZ és PSZ közösen október 27-re pedig sztrájkot hirdetett, erre 20-áig kell jelentkezniük a pedagógusoknak az intézményvezetőknél. 

Nyitókép: Gyerekszoba.hu