Kamasz

Bekötött szemű diákok tiltakoztak a kitiltásuk ellen

Látni szeretnék a valóságot.
2023. Október 30.
múzeum tiltakozás
Fotó: Facebook/aHang

A valódi gyermeknevelés a minőségi oktatással kezdődik! – üzenték vasárnap délelőtt az Egységes Diákfront aktivistái a Nemzeti Múzeum lépcsőjéről – írja a 24.hu.

A napokban derült ki, hogy a „gyermekvédelmi törvényre” hivatkozva már nem engednek be tizennyolc éven aluliakat a Nemzetközi Sajtófotó Kiállításra.

Hét fiatal fehér kendővel bekötött szemmel állt fel a múzeumlépcsőre, kezükben egy-egy táblát tartva, amelyre az alternatív oktatási népszavazás kérdéseit írták, vagyis a diákok múzeumokból való kitiltása helyett valódi oktatási reformokat követeltek.

A korlátozást azért kezdeményezte a Mi Hazánk, mert a kiállításon „a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot, illetve a meleg idősotthont ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az oda látogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat” – olvasható az erről szóló közleményükben.

A 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás gondolata pedig azután született meg, hogy az Egységes Diákfront és az aHang egyik népszavazási kérdését sem hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság.

Kérdés persze, hogy ha gondolkodó felnőtteket szeretnénk nevelni, van-e értelme egy tizenéves elől eltagadni a világ bármely jelenségét.

LMBTQ-szervezetek szerint érthetetlen, miért gondolja ma Magyarországon egy politikus, hogy az LMBTQI erőszakra felhívni a figyelmet – akárcsak egy sajtófotóval – károsan hat bármely gyermek fejlődésére, ha ugyanezt a fenntartást nem érvényesíti a háború borzalmait vagy a kilátástalan szegénységet bemutató képek esetében. “A szóbeli és fizikai bántalmazások minden szexuális és nemi kisebbséghez tartozó személy mindennapjának részei, ez alól a 18 év alattiak sem kivételek. Az ő történetük elrejtése tovább erősíti a velük szembeni előítéleteket, stigmatizációt” – nyilatkozták az RTL-nek. “Szükség van a másikért felelősséget vállaló, támogató környezetre a többségi elutasítással szemben. Belelátni ebbe bármi mást rosszindulatú értelmezés – tették hozzá. – Az LMBTQI fiatalok sokszor elszigetelve érzik magukat közvetlen környezetükben, a homo- és transzfób közegben megkérdőjelezik, vajon lehetnek-e boldogok, és emiatt gyakoribb esetükben a depresszió és az öngyilkos gondolatok megjelenése” – figyelmeztetnek.

Képes kapcsolódó cikkek: 5 LMBTQ-film, amit érdemes megnézni a kamaszoknak és szüleiknekTörlésSzerkesztés