Kisgyerek

15 állatfigura ötlet gesztenyéből

Az őszi séták során bizonyára gazdagodni szoktatok néhány szép vadgesztenyével – amik kapóra is jönnek egy remek szórakozáshoz, a gesztenyefigura-készítéshez. Most néhány ötletet mutatunk arra, milyen állatok készülhetnek a gesztenyékből.
2023. Október 03.
(Kép forrása: Getty Images)

Hernyóból lett pillangó

Kígyót illetve hernyót fűzhettek kifúrt gesztenyékből, az elől lévő gesztenyeszemnek pedig arcot kell rajzolnotok vagy ragasztanotok hozzá. Ahogy a képen is látjátok, a hernyókból pillangók is lehetnek, egy egyszerű trükkel, ha selyemszalagból kapnak masni-szárnyat.

Zsiráf

Csupán két gesztenye kell a zsiráf elkészítéséhez, és némi gyufa, illetve hurkapálca. A hurkapálcát fessétek meg a nyaknak és a lábaknak.

Medúzák

A gesztenyére rajzoljatok, ragasszatok, fessetek szemeket, majd színes zsenília drótból készülhetnek a csápok.

Mókus és maki

Ne tegyétek messze a zsenília drótot, mert a mókusokhoz és a makikhoz is szükségetek lesz rá. A kismajomnál a füleket akár gombokkal is elkészíthetitek.

Dromedár

Az egypúpú teve háta három gesztenyéből készült, egyre pedig a fejéhez lesz szükségetek. Gyufa vagy fogpiszkáló, hurkapálca lehet a lába, nyaka.

Szarvas

Gyűjtsetek tujaleveleket is, hogy készülhessen egy újabb patás, a szarvas.

Szamár, ló és bárány

A háztáji patásokhoz pedig némi fonalra és termésre lehet még szükségetek. A ló sörénye és farka fonálból készül, az arcához, és a bárányhoz és a szamárhoz a makk sisakjára is szükség lesz, és utóbbihoz a juhar vagy a kőris lependék termésére, a farkának, a sörényének és a füleinek.

Madarak gesztenyehéjjal

Nem érdemes kidobni a vadgesztenye tüskés héját sem, mert remek kis madarakat, baglyokat készíthettek vele!

Elefánt

Az elefánthoz is szükség van a héjra, de tüskéitől megfosztva. Az ormányhoz, lábakhoz pedig zsenília drót is kellhet.

Pók és süni

A süni készülhet a gesztenye héjával, de akár fogpiszkáló is lehet a tüskés háta. A pók lábaihoz is erre lesz szükségetek.

Oroszlán

Nagyon ötletes megoldással készült az oroszlán, aminek gyufaszálakból és kócból áll a sörénye. Ez utóbbi persze akár fonal is lehet.