Kisgyerek

A grimaszoló Lajos herceg lopta el a show-t a királynőnek rendezett ünnepségen

A 4 éves herceg grimaszait számos fotó örökítette meg II. Erzsébet királynő platina jubileumán.
2022. Június 06.
Kép forrása: Max Mumby/Indigo/Getty Images

II. Erzsébet brit királynő idén ünnepelte trónra lépésének 70. évfordulóját, a platina jubileum alkalmából pedig egy egész rendezvénysorozatot tartottak a tiszteletére.

A június 2-ai ünnepségen, miközben a királyi család a Buckingham-palota erkélyéről figyelte az ünnepi parádét, a 4 éves Lajos herceg mondhatni ellopta a show-t.

Az imádnivaló tengerészruhába öltöztetett legifjabb cambridge-i herceg a vicces arcok és grimaszok tárházát mutatta be, és még tisztelgett is a tömeg előtt a Trooping the Colour (hagyományosan a királynő hivatalos születésnapja alkalmából rendezett díszszemle, parádé – a szerk.) felvonuláson, írja a Metro.

Lajos herceg tengerészruhájának egyébként külön jelentése is van, hiszen édesapja, Vilmos herceg hasonló ruhát viselt 37 évvel ezelőtt, az 1985-ben rendezett Trooping the Colour felvonuláson, amikor mindössze 3 éves volt. Közel négy évtizeddel később Cambridge hercegének gyermekei is csatlakoztak a királynőhöz és a királyi családhoz, a platina jubileumi ünnepségsorozat kezdetén.

A felvonuláson számtalan fotó készült a 4 éves Lajos hercegről, aki grimaszolással fejezte ki, hogy hogyan is érzi magát az ünnepségen. A fényképek tanúsága szerint a legkevésbé a 70-es számot formázó repülőgépek tetszettek neki – a herceg a füleire tapasztott kezekkel jelezte, hogy mennyire hangosak a felettük elhúzó repülők.

A grimaszoló Lajos herceg lopta el a show-t a királynőnek rendezett ünnepségen

Kép forrása: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A palota erkélyén és a lovas hintón is készültek még képek Lajos herceg grimaszolásáról, amiket a Metro cikkében tudsz megnézni.