Kisgyerek

Katalin hercegné elárulta, milyen kertészeti projektbe kezdett Lajos herceg

A hercegné mindhárom gyermeke örökölte a szabadban töltött idő szeretetét édesanyjuktól.
2023. Május 25.
(Fotó: Max Mumby/Indigo/Contributor)

Katalin wales-i hercegnő hétfőn a Királyi Rovartani Társaság (Royal Entomological Society) kertjében megrendezett Chelsea Garden Show gyermekpiknikjén vett részt, ahol diákokhoz csatlakozott. A hercegnéről ismert, hogy nagyon szeret időt tölteni a természetben, amit mindhárom gyermekének tovább is adott.

A látogatás alkalmával a résztvevő gyerekekkel pedig azt is megosztotta, hogy legkisebb gyerekének, az ötéves Lajos hercegnek van egy kis saját kertészeti projektje is az iskolában, ahova jár. „Lajos lóbabot termeszt az iskolában. Egy pohárba kell tenned, és láthatod, ahogy a gyökerek növekednek. Gyorsan nőnek, mint a napraforgók” – árulta el a hercegné, amiről a People is beszámolt.

Valóban hamar lehet sikerélménye egy ilyen projekttel a fiatal kertészeknek, így ha a gyermekedet is érdekli ez a téma, ti is kipróbálhatjátok otthon a babültetést.

A Romper szerint Katalin hercegnénél családi vonás a szabadban töltött sok idő. Édesanyja, Carole Middleton is szokott kertészkedni unokáival, György herceggel, Sarolta hercegnővel és a kis Lajos herceggel, és a hercegné is folytatja ezt az elfoglaltságot. György herceg a család vidéki otthonában szokott mezőgazdasági tevékenységeket folytatni és etetni az állatokat, és Sarolta hercegnő is nagy rajongója a természetnek.

A hétfői rendezvényen a hercegné egyébként néhány természethez kötődő ábrát is rajzolt a tőle aláírást kérő gyerekeknek (– a királyi családra vonatkozó egyik szabály szerint ugyanis nem adhat autogramot –), fát, virágot, növényekkel körülvett tavat.