Család

Ilyen aranyos beceneve van Lajos hercegnek

Mályvacukor sütés közben szólta el magát Katalin hercegné legkisebb gyermeke aranyos becenevéről.
2023. Május 10.
Katalin hercegné és Lajos herceg
Katalin hercegné és Lajos herceg (Fotó: Max Mumby/Indigo/Contributor/Getty Images)

A walesi hercegi pár gyermekeinek több aranyos beceneve is ismert. Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb gyermeküket, a kilencéves György herceget például „Tips”-nek szokták hívni, az egyik leghíresebb angol teamárka után, és a nyolcéves Sarolta hercegnő becenevei között van a „Lottie” (ami a Charlotte becézése) és a „Mignonette” (a francia szó jelentése aranyos). A gyerekek édesanyja pedig legkisebb gyermeke, Lajos herceg egyik becenevét is felfedte, számolt be róla a Romper.

A koronázást követően hétfőn Lajos herceg szüleivel és testvéreivel vett részt egy jótékonysági cserkészeti eseményen, ahol többek között íjászkodtak, festettek, markolóval ástak földet, és mályvacukrot, illetve egy amerikai édességet, s’more-t (graham kekszből, mályvacukorból és csokoládéból álló, tűzön pirított kekszszendvics) sütögettek. A sütögetés közben Katalin hercegné szólt legkisebb fiának, hogy dobja be a kis fanyársat a tűzbe: „Dobd be a tűzbe, Lou Bug (Lou Bogár – a szerk.) – mondta a hercegné, ami egy felvételen is hallatszik.

„Feldobtad a napját! Most nagyjából egy óráig a hangját sem fogjuk hallani” – tette hozzá Vilmos herceg, miközben Lajos herceg éppen megkóstolja az édességet.

A „Lou Bug” mellett ismert egy másik beceneve is Lajos hercegnek: testvérei „Lou Lou”-nak hívják kisöccsüket babakora óta.