Kisgyerek

A legjobb gyermeknapi programok 2015-ben

A gyereknap remek alkalom a tartalmas családi kikapcsolódásra. Programajánlónkban az egész ország területéről ajánlunk izgalmas és szórakoztató gyereknapi programokat.
2015. Május 22.

Gyereknapi programok Budapesten

Erkel Színház

Évek óta a gyerekeké az Erkel Színház május utolsó vasárnapján. Bárkinek adott a lehetőség, hogy az előcsarnok tágas tereiben különböző kézműves- és játékprogramokon vegyen részt, lufit fújjon, perecet egyen, illetve a nagyteremben megtekintse az Opera előadását, a mozarti Varázsfuvolából Lackfi János által költött Parázsfuvolácskát, amely a cirkusz és a daljáték mesevilágát egyszerre idézi meg.

Részletek: opera.hu

Millenáris

Második éve kerül megrendezésre a Millenárison a PlayKID Gyermeknap, melynek célja, hogy színvonalas programot kínáljon a családoknak, több mint száz ingyenes játéklehetőséggel. Ez egy minden ízében igényes, érdekes és szórakoztató rendezvény. Változatos program- és zenei felhozatalával felejthetetlen élményt nyújt, a legkisebbektől a legidősebbekig, hiszen a szülőket is rengeteg hasznos és érdekes programlehetőség várja.

Részletek: budapest.utisugo.hu

Győr

Május 31-én Győrben, a Radó-szigeten Mese-sziget néven rendeznek gyereknapot. Az egész napos mulatság keretében Benedek Elek meséit, illetve a Magyar Népmeséket dolgoznak fel. Lehetőség lesz színpadi produkciókban és játszóházakban a mesékkel és szereplőikkel találkozni, játszani és kézműves foglalkozásokon megeleveníteni őket.

További infó: gyor.utisugo.hu

Szombathely

Május utolsó vasárnapján színes gyermeknapi forgataggal várják a családokat a Történelmi Témaparkban. Színpadi előadások és koncertek, interaktív játszóprogramok és játszóházak, kézműves foglalkozások, civil szervezetek bemutatói és programjai, művészeti bemutatók várják a gyermekeket, a családokat.

Infó: agorasavaria.hu

Kecskemét

Az egész napos kecskeméti programban animációs workshop is lesz gyermekeknek, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió szervezésében. Szórakoztató bábelőadások várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Megjelenik a Palinta Társulat interaktív koncerttel, sok játékkal, zenével, bábozással, mozgással. Részesei lehetünk egy kézműves játszóháznak, ahol a műsorban szereplő óriásbábokat a gyermekekkel és kísérőikkel készítik el eredeti méretükben.

Infó: programturizmus.hu

Székesfehérvár

Hetedhét próbatétel után minden gyermek király lehet Székesfehérváron a májusi Hetedhét Játékfesztivál hétvégéjén. Május 30-31-én óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, kézműves, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül.

További információ: turizmus.szekesfehervar.hu

Szeged

A szegedi Vadasparkban a gyereknapon sokrétű, szórakoztató programkínálat várja akcsiket és nagyokat egyaránt. Aznap, a Vadaspark szülinapján, középpontban az állatkert legfiatalabb lakói lesznek!

Részletek: zooszeged.hu

Miskolc

Ha gyermeknap akkor Miskolcon egyet jelent a reptérrel. Az érdeklődőket egész nap színvonalas vendéglátás és vásári hangulat várja. A gyermekek és felnőttek részére egész napos rendezvénysorozat, zenekarok, fellépők, kiállítók jelentenek szórakozási lehetőséget. A nap folyamán természetesen lehetőség van repülni is. A rendezvényre a belépés ingyenes.

http://miskolcigyermeknap.hu/

Debrecen

A városban több helyszínen lesznek gyermeknapi programok. A Kölcsey Központban Halász Judit koncert, a Baltazár Dezső téren közlekedésbiztonsági vetélkedő és számos más érdekesség várja a szórakozni vágyókat.

Infó: kolcseykozpont.hu

Eger

Az Egri Várban a gyermeknapon a legkisebbeket invitálják egy kalandra a történelmi korokba. Vitézi próba, Gárdonyi-kuckó, solymászbemutató, és történelmi játszóházak mutatják be, hogyan teltek a gyermekek mindennapjai a középkorban. A Várműhely kézműves foglalkozásain tárgyiasulhatnak a megszerzett ismeretek és élmények.

Részletek: egrivar.hu

Sopron

Május utolsó vasárnapján 15.30 órakor várják a gyermekeket a Deák tér játszóterén, hogy Csipkével és Mohával együtt fedezzék fel az új helyszínt. Innen az út a Liszt-központhoz, a Tündéri gyereknapra vezet, ahol sok-sok játék várja a gyerkőcöket. A Mozgás Ritmus Lendület Club vidám táncelőadásával folytatódik a Tündéri gyereknap. A programokra eljön a tündér-manó páros, Csipke és Moha is.

További információ: prokultura.hu