Kisgyerek

Cirkuszparádéval zárul a Gyerek Sziget

Lesz Cirkuszparádé, Mesés-Lovas Udvar és egy egész Manóvilág, a Nagyszínpadon pedig többek között Apacuka, Gubás Gabi és a Biomese, valamint MintaPinty koncert várja a mulatni vágyó porontyokat.
2015. Június 24.

Gyerek Sziget (forrás: a rendezvény FB-oldala)

Utolsó hétvégéjéhez érkezett a Generali Gyerek Sziget, melyen a Hajógyári-szigetre kilátogató gyerkőcök most is a mesék és a cirkusz lélegzetállító világába látogathatnak el.

A Generali Gyerek Szigetre először érkező Mesés-Lovas Udvarban az apróságok társai mesevilági kalandozásuk során lovak lesznek, akiket a Lovas pályán egész nap simogathatnak, sétáltathatnak, répával és almával etethetnek, sőt, akár ingyenesen fel is ülhetnek rájuk, a Gyermek és Ifjúsági Lovasszínház Egyesület pedig Lovas mesejátékkal várja az odalátogatókat.

A Cirkuszparádé vidám interaktív játékai során a bohócok, karmesterek, zsonglőrök és akrobaták izgalmasabbnál izgalmasabb mutatványaiban próbálhatják ki magukat többek között a Rippel Mozgásművészeti Akadémia segítségével. Lesz itt gumiasztal, trapézhinta, kötéltánc, tisu-vászon, minden, ami szédítő magasság, rémisztő mélység, már csak a vállalkozó szellemű Holovácok hiányoznak.

A Cirkuszparádé izgalmai után jó egy kicsit megpihenni az egész családnak, melyre remek lehetőséget nyújt az SOS Gyermekfalvak Mesesátra, ahol kényelmes babzsákok illetve modern és klasszikus mesék segítenek a kikapcsolódásban, melyeket egy-egy órában hírességek, ezen a hétvégén Bodrogi Gyula, és Voith Ági elevenítenek meg.

Az aktívabb megpihenésre vágyókat várja a Manóvilág alkotó Manóműhelye, ahol az apróságok agyagból, vesszőből, textilből és kukoricaszárból készíthetik el saját manótündérüket, miközben a bolondos katicalány, Katt Ica és Pille Tuli táncáról hallgathatnak meséket. A Multipont Kézműves Palota Habkarton Építészetén pedig saját alagutakkal és házikókkal teli mesevilágukat kelthetik életre.

A sok játék és szórakozás mellett nem árt néhány percet az egészségre is szentelni. A Suli Szamuráj Pontnál egy játékos masszás programmal ismerkedhetnek meg a gyerkőcök, mely amellett, hogy a tanulás során fellépő hát- illetve hátfájást is elkergeti a gyorsabb, hatékonyabb tanulást is elősegíti. Dr. Mikos Borbála gyermekgyógyász, a Bethesda Kórház Intenzív Osztályának főorvosa pedig 14 és 16 óra között gyermekorvosi kérdésekre válaszol a ZewaKids Sátornál.

A Nagyszínpad világot jelentő deszkáit szombaton a gyermekzenekarok legújabb generációjának képviselője, az Apacuka zenekar rengeti meg változatosan hangszerelt dalaival, melyek során a rocktól egészen a reggae-ig sokféle zenei műfajba belekóstolhatnak a bulizni vágyó porontyok. Délután pedig Gubás Gabi és Biomese koncert keretén belül ismerkedhetnek meg Puff Ancsi tanulságos történetével, végül a Generali Gyerek Sziget hetedhét országra szóló mulatságát vasárnap a MintaPinty zenekar koncertje zárja.

Közel 40 helyszínen ezen a hétvégén is ingyenesen vár a Gyerek Sziget!Részletes program: www.gyereksziget.hu és www.facebook.com/GyerekSziget

Forrás: Sziget Sajtóiroda