Kisgyerek

Az anyákat veszi célba az új mobilos átverés, ami lenullázhatja a bankszámládat

„Anya, pénzre van szükségem” – ezzel az üzenettel indult a telefonos csalás, amivel ki akartak fosztani egy anyukát. Elmesélte, hogy folytatódott.
2023. Szeptember 07.
ellopták a nő pénzét

A furcsa üzenet a Whatsappon érkezett az Olaszországban élő Siliana Marraccini telefonjára, aki először nem fogott gyanút, a fia ugyanis valóban házon kívül tartózkodott. Igaz, a kérés egy ismeretlen telefonszámról érkezett, a magyarázat azonban első blikkre logikusnak tűnt.

Az üzenet szerint az asszony fia összetörte a telefonját, ezért ír másik számról, segítségre pedig azért van szüksége, mert azonnal pótolnia kellene a használhatatlanná vált mobilt. 

Új mobilt, de azonnal!

„Az elején sikerült tőrbe csalniuk az elkövetőknek. A fiam nevében azt írták, hogy vízbe esett a telefon, ezért a sim kártyája is odalett. Természetesen gond nélkül felajánlottam a segítségemet, az összeg, amit kértek, kétséget ébresztett bennem. Összesen több mint félmillió forintnyi euróra volt szüksége az állítólagos gyermekemnek, aki azt kérte, fotózzam le a bankkártyámat elől és hátul is, majd küldjem el neki a képeket, hogy rendezhesse a számlát” – idézte fel a történteket Siliana.

„Azt írtam, hogy mielőtt elküldöm a képeket, szeretnék vele beszélni, de zavaros választ kaptam: azt felelte, hogy nem lehet, mert a bankjától vár fontos visszahívást, ugyanis az új telefonra nem tudja letölteni a bankoláshoz szükséges alkalmazást. Sehogy sem állt össze a kép, ezért megpróbáltam felhívni a fiamat a jól megszokott telefonszámán, amiről korábban azt állították, hogy elérhetetlenné vált” – folytatta az édesanya, aki első próbálkozásra el tudta érni a fiát.

Mint mondta, a csaló közben egyre erőszakosabban kérte a fotókat a bankkártyájáról, amit szerencsére hiába várt. Az asszony, miután megbizonyosodott róla, hogy a fia (és a telefonja) teljesen jól van, képernyőfotókat készített az átverést bizonyító beszélgetésről, majd feljelentést tett a rendőrségen. 

A történetet azért mesélte el a nevét is vállalva, mert nem szeretné, ha egy anyukát is csőbe tudnának húzni csak azért, mert aggódik és gondolkodás nélkül segít a gyermekének.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via