Kisgyerek

Bérelt kocsiban felejtette unokáját egy nagypapa

Egy floridai nagypapa bérelt autóban hagyta az egyéves unokáját. Az autó, amiben a gyerek ült, a tűző napon állt.
2022. Október 19.
parkoló autó
autóban hagyott gyerek

David Towner október 10-én visszavitt egy bérelt kocsit a Daytona Beach Nemzetközi Repülőtérre, ahol később felvette őt a lánya, hogy hazavigye, írja a 24.hu. A 62 éves nagyapa vigyázott egyéves unokájára, így érthető módon lánya első kérdése az volt, hogy hol van a gyermek, de Towner biztosította, hogy az otthonában van, és lakótársa vigyáz rá.

Eközben a visszavitt bérelt autót az autókölcsönző cég egyik munkatársa ki akarta takarítani a reptéren, és észrevette, hogy a kocsi hátsó ülésén zokog az egyéves kislány. Ha a járművet sokkal később vizsgálták volna át, tragédia is történhetett volna: az autó, amiben a gyerek háromnegyed órát töltött bezárva, a tűző napon állt, és 26 fok volt a repülőtéren.

Szerencsére az orvosi vizsgálat után kiderült, hogy a kislánynak nem esett baja az ijedtségen kívül. A kölcsönző munkatársai nem tudták elérni a nagyszülőt, rendőrök jöttek a gyerekért. Az édesanya eközben, miután észrevette, hogy a lánya nincs ott, ahol Towner mondta, hívta a segélyhívót, és úton volt a reptérre.

A nagyapát letartóztatták az esetet követően.

A nyitókép illusztráció. Nyitókép forrása: Getty Images

Forrás: 24.hu