Kisgyerek

Bethesdások is csatlakoztak az Insta kihíváshoz

Első magyar kórházként a Bethesda Gyermekkórház is csatlakozott az Instagramon indult #tetrischallenge kihíváshoz.
2019. Október 03.
Bethesdások is csatlakoztak az Insta kihíváshoz (fotó: iStock)

A játékban különböző szakmák képviselői rendezett alakban helyezik el a hivatásukhoz szükséges kellékeket, majd maguk is lefekszenek a földre,és madártávlatból lefotózzák az eredményt. Az elmúlt napokban már számos szakmát megismerhettünk: tűzoltók, katonák, felderítők, sőt pap is bemutatta, mivel dolgozik a mindennapokban.

Bethesdások is csatlakoztak az Insta kihíváshoz

A Bethesda kórház dolgozói mindig is nyitottak voltak az újdonságokra, ezért azonnal akadt doktor és főnővér, akik örömmel vettek részt a játékban.

“Nem esett nehezünkre bolondozni, mert gyermekek közt dolgozva hiszünk benne, hogy a közös játék is gyógyít! Reméljük, sikerül mosolyt csalni művünkkel a nálunk gyógyulók arcára. A fotón egy nálunk lévő kruppos kislány van: édesanyja látta már a kihívást az interneten, s bár elsőre meglepődött, de örült, hogy ilyen kórházban gyógyulhatnak. Kislányának pedig fülig ért a szája, amikor kijöhetett a kórház udvarára és játszásból befeküdhetett a doktor bácsi és a főnővér mellé” – avat be a kihívás hátterébe Bese Nóra.

A kórház kommunikációs vezetője szerint arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy bár nem könnyű az egészségügy helyzete, nagyon leterheltek a munkatársaik, de rengeteg pozitív kezdeményezés van, és egy-egy ötlettel, játékkal közelebb hozhatjuk egymáshoz a beteget és a gyógyítót.

A Bethesdában évente 150 000 gyermeket látnak el az ország egész területéről. A kórház nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyógyításon túl elérje a családokat a különböző kommunikációs, online felületeken, ezzel is segítve a tájékozódást gyermekegészségügyi témákban. A Bethesda újságot ad ki, filmeket forgat, rádióműsort vezet, és aktívan jelen van a Facebookon, Instán – bizalmat keltve így a szülőkben, amire a mai egészségügyben igencsak szükség van.

Forrás: Aeffect Communications