Kisgyerek

Csak győznie szabad!

A kisóvodás rövid ideig képes figyelni, élvezi az ismétlést, és nehezen viseli el, ha veszít. A legegyszerűbb társasjátékok dobókockái színesek, vagy ábrák mutatják, hova léphet a játékos.
2008. Január 27.

Ebben az életkorban a rövid játékidő nagyon fontos szempont. Addig játsszunk, amíg ő nyer, de csak úgy csalhatunk a javára, ha ő biztosan nem veszi észre.

Játékvásárláskor gondosan tanulmányozzuk a játékszabályokat, és csak akkor vegyük meg, ha úgy gondoljuk, biztosan tetszik majd kisgyerekünknek. Számos dobókockás társasjáték egy kaptafára megy, csupán más rajzok díszítik, ezeket felesleges megvennünk, ilyet magunk is készíthetünk.

Kezdő játékosoknak néhány veszteség nélküli játék:

1. Kis zacskónyi apró, hat különböző színű tárgy szükséges (például aszalt sárgabarack, mogyoró, gomb), és ugyanezeket a színeket mutató dobókocka (fessünk egyet). Dobunk, és olyan színű drazsét kapunk, amilyet a dobókocka mutat. Később bevezethetünk egy “nem nyert” oldalt is (fekete) vagy egy “duplán vehetsz” oldalt (piros).

2. Kétszínűre festjük a dobókockát (3 fekete, 3 piros), mindketten kapunk hat zsetont (diót, mazsolát, répakarikát). Ha feketét dobtunk, egyet ellenfelünknek kell átadni, ha pirosat, egyet kapunk. Sikerül-e elnyerni a másik játékos összes zsetonját?

Kicsiknek való társasjátékok: Ravensburger Mix-max, Süni álom, Domino mix – Tanyasi állatok, Négy évszak, HABA Gyümölcsöskert, Kisvakond kertje társasjáték, Vadadi Adrienn: Óvodás vagyok társasjáték, Fekete Péter- kártyajáték.

Kapcsolódó cikkeink társasjáték témában:

  • Így tanítsuk meg gyermekünket veszíteni
  • Társasjáték – itt az ideje?
  • Társasozunk a kicsikkel
  • Forrás: Kismama magazin