Kisgyerek

Csereruha kötelező! – 7 szuper vizes játszótér az országban

Van, hogy nem baj, ha vizes lesz a gyerek ruhája. Sőt!
2022. Május 13.
Fotó: Getty

Vizeskedik a gyerek? Van, akiknél ez tilos, mert jaj, vizes lesz a ruhád, jaj, megfázol. Ám a nyári kánikulában megfordul a dolog: örülünk, ha van lehetőség lehűlni. Innen már csak megfelelő felkészülés kérdése, hogy órákat eltöltsünk egy szuper, vizes játszótéren, ahol végre nem sül oda a gyerek a csúszdához. Törölköző, papucs, váltóruha: mintha a strandra mennénk. De lássuk a legjobb helyeket országszerte!

Nagyjátszótér

Budapest legújabb csodája a Városligetben: 2019-ben adták át a szuper gyerekparadicsomot, ami igazán központi helyen van, és mindenféle korúnak nyújt programot. Van itt léghajós mászóka, sebességmérős csúszda és mini-ringlispilek. De ami igazán erőssége nyáron, az a párafújó kövek és a sarazási lehetőség. Vannak patakmedrek, vízforgatók, csobogók: nem maradunk szárazon!

Óhegy park

Nevezetes a kőbányai létesítmény is, méghozzá rögtön kettő. A tini-részen alakították ki azt, ahol vizesek lehetünk. Ha a gyerekek elég mélyre ásnak a homokban (sárban), dinoszaurusz-csontvázra bukkanhatnak. Van elegendő árnyék, nem fogunk leégni.

Kispest

Már négyéves a kispestiek gyöngyszeme, ahol van kalózhajó, világítótorony is, de a fő attrakció nyáron a zsilipelhető patak, a párásító és a tengeri csillag. Kiskamaszok is élvezni szokták, csak figyeljünk oda, hogy vigyázzanak a vízben ugrabugráló picikre!

Bikás park

A gyönyörű, ősfás kertet minden korosztály élvezi. Van itt tó, szökőkút és Kalóz játszótér széles csúszdával, babamászókával, pagodával. Az egyik homokozóban készítettek vizes játékot, de vigyázat, napon található! Ha eluntuk a pancsolást, átmehetünk a közeli trambulinparkba.

Kaposvár

Kaposvár szép helye a Deseda-tó, a körülötte lévő arborétum és parkerdő. Kirándulásnak is jó úti cél Magyarország leghosszabb mesterséges tava. Nemrégiben tanösvényt, tornapályát, madármegfigyelőt és vizes játszóteret is építettek itt, biciklivel és babakocsival is jól bejárható. A komp és a tutaj kihagyhatatlan!

Győr

Ez a legnagyobb ilyen park itthon, sokféle mókával. Zsiliprendszer, vízkiemelő, spriccelők és kutak, mini vízesés, csobogók, mindenféle patakok, amikben irányítható a víz: jó kis élmény a kicsiknek. Akár egy fél napot is eltölthetünk itt.

Zalavár

Játszótérként korábban is működött, de most már vizesek is lehetünk benne! Nemcsak szórakozás, de tanulás is, hiszen itt a víz útját, erejét is bemutatják. Kiskamaszokkal is ajánlott!