Kisgyerek

Egyszerű, gyors és nagyon finom: diós répatorta

Egy kedvenc fincsi, egyszerű, gyors, olcsó és egészséges finomság. A receptet olvasónk küldte.
2013. Január 16.

Hozzávalók és elkészítés:

négy tojás

másfél bögre liszt

fél bögre olaj

fél bögre (barna) cukor

két csomag sütőpor

két csomag vaníliás cukor

három teáskanál fahéj

egy teáskanál só

10 deka darált dió, mandula vagy mogyoró

½ kiló sárgarépa

Egyszerű, gyors és nagyon finom: diós répatorta

A liszthez hozzákeverjük a sót, a fahéjat és sütőport.Egy másik tálban elkeverjük a tojásokat az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a lisztes keveréket is hozzáadjuk.

Jöhet hozzá a darált dió és az apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa. Ha szépen elkevertük, már önthetjük is a kikent és kilisztezett kerek tortaformába, vagy közepes tepsibe.

Előmelegített sütőben nagyjából 40 percig sütjük. Tűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Mi tortaszerűen szoktuk szeletelni. Ha tepsiben sül, akkor négyzetekre vágjuk, vagy pogácsaszaggatóval félhold alakúra szaggatjuk.

Balogh Mónika