Hozzávalók és elkészítés:
négy tojás
másfél bögre liszt
fél bögre olaj
fél bögre (barna) cukor
két csomag sütőpor
két csomag vaníliás cukor
három teáskanál fahéj
egy teáskanál só
10 deka darált dió, mandula vagy mogyoró
½ kiló sárgarépa
A liszthez hozzákeverjük a sót, a fahéjat és sütőport.Egy másik tálban elkeverjük a tojásokat az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a lisztes keveréket is hozzáadjuk.
Jöhet hozzá a darált dió és az apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa. Ha szépen elkevertük, már önthetjük is a kikent és kilisztezett kerek tortaformába, vagy közepes tepsibe.
Előmelegített sütőben nagyjából 40 percig sütjük. Tűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Mi tortaszerűen szoktuk szeletelni. Ha tepsiben sül, akkor négyzetekre vágjuk, vagy pogácsaszaggatóval félhold alakúra szaggatjuk.
Balogh Mónika