Kisgyerek

Elszabadult a mellháború a tévéknél – de ki törődik a gyerekekkel?

Sorra jönnek a villantós „balesetek” a kereskedelmi televíziók hétvégi élő show-műsoraiban – olyanokban is, amiket az egész családnak szánnak. Így aztán azok a gyerekek fizetik meg ennek az árát, akik emiatt nem nézhetik majd a szórakoztató adásokat. Véleménycikk TóCsától az nlc.-n.
2023. Március 09.
tóth andi kiss ramóna
Fotó: fotocentral/Tv2

Villantás és villantás között is vannak különbségek. Egyrészt léteznek szándékos villantások, amikor a híresség eleve azzal a szándékkal veszi fel a ruhát, hogy a szokásosnál többet mutasson meg a testéből, tudatosan bevállalva azt is, hogy akár a tervezettnél több is napvilágot lásson. Másrészt ott vannak a ruhabalesetek, amikor a ruhák egy-egy ponton nem tartanak úgy, ahogy tartaniuk kellene, és a viselőjük szándékával ellentétben az elengedés pillanatában olyan dolgok is előkerüljenek a testből, amiknek takarásban kellene maradniuk. A kettő között látszólag nagy a különbség, valójában azonban mégsem olyan óriási. Egyrészt a legtöbbször nem megállapítható, hogy a ruhabaleset valóban baleset volt-e, vagy inkább szándékos figyelemfelkeltési akcióba botlott a szemünk, másrészt mindkét esetben mégiscsak olyan ruha viselését vállalta fel az illető, ami így vagy úgy, de komoly kockázatot rejtett magában: egy nagyobb légáramlattól vagy egy rossz mozdulattól hirtelen kamerák kereszttüzébe kerülhet valami, aminek elvileg egy főműsoridős, teljes családok figyelmére igényt tartó szórakoztató műsorban nem kellene látszania. Innentől pedig maga a rendszer lesz felelős azért, hogy ez megtörténhet.

Eközben a pasik…

b-j Juronics Tamás Ördög Nóra Gabriella Spanic Szente Vajk Bereczki Zoltán

Fotó: fotocentral/tv2

Mostanában épp Tóth Andi Sztárban sztáros ruháin botránkozhatunk meg hétvégenként, de ne tegyünk úgy, mintha ez nem egy régi trend része volna. Tavaly Gabriela Spanic villantásától volt hangos a közvélemény, de Köllő Babett-től kezdve Herczeg Erikán át egészen Tóth Gabiig hosszasan sorolható azok névsora, akik nem bíztak sokat a fantáziánkra, amikor valamelyik tehetségkutatóban a kamerák elé álltak. Lassan már ott tartunk, hogy inkább az számít feltűnőnek, ha egy női zsűritag visszafogott ruhában ül be zsűrizni.

Herceg Erika

Fotó: fotocentral/RTL Klub

Eközben pasitársaiknak eszük ágában sincs mondjuk kockahasat villantani, és azzal is adósak nekünk a műsorok stylistjai, hogy olyan szűk nacit adjanak valamelyik pasira, amiben nyilvánvalóan kidomborodik az alatta rejlő csomag.

Persze erre a felvetésre lehet azt mondani, hogy „a nők ezt nem tartanák szexinek”, de nem lennék annyira biztos benne, hogy Marics Peti fiatal rajongói ne látnának legalább annyira szívesen többet a kedvencükből, mint a Tóth Andi-fanok az énekesnőből. Ezzel még véletlenül sem azt akarom mondani, hogy a jövő héttől Marics Peti is minden adásban villantson valamit, inkább azt, hogy az lenne korrekt, ha ezt senki sem tenné. Nem akarom játszani a prűdet, 2023-at írunk, nem dől össze a világ, ha egy gyerek lát egy mellbimbót a tévében, de azért jobb, ha nem lát. Ne legyen egy minden korosztály számára készülő műsor üzenete az, hogy csak az a nő lehet igazán csinos, aki a lehető legtöbbet mutatja meg magából.

Hogy minderre mi motiválja egyrészt a csatornákat, másrészt a stylistokat és a résztvevőket, arról IDE KATTINTVA olvashatsz részletesebben, a cikk folytatásában.