Kisgyerek

Erre a 3 dologra van szüksége a gyereknek az apától

Biztonság és feltétel nélküli szeretet - ezeket mondanák a legtöbben. Vajon mi az a 3 dolog, amire még biztosan szüksége van minden gyereknek az édesapjától?
2024. Február 07.
apa gyerekeivel
Kép: Getty Images

Az apák fontossága ma már nyilvánvaló. Sokkal többet jelent, mint a család anyagi biztonságának megteremtését. Mi mindenre van szükségük a gyerekeknek az apától? – teszi fel a kérdést a HuffPost cikke.

Legyen olyan, mint egy jó edző

A nagy edzők akkor is motiválni tudnak, amikor sok a kétség. A gyengeséget erősséggé változtatják. Segítenek abba, hogy önmagunk legjobb változatává váljunk. Épp ezt teszi egy klassz apa is.

Megerősítés, önbizalom növelés, pozitivitás és rengeteg dicséret. Utóbbi sokkal inkább az erőfeszítésnek szól és nem az eredménynek.

Apaidő

A gyerekeink semmi mást nem szeretnének jobban a világon, minthogy anyával és apával töltsenek egy kis időt.  Nincs semmi, ami fel tudná venni a versenyt a szülői figyelemmel. Ha több gyerek van, akkor az is nagyon fontos, hogy mindegyikkel külön-külön is legyen a szülő, amikor csak és kizárólag rá figyel. A legeslegjobb, ha minden nap van apaidő, legalább 15 perc, amikor kettesben lehettek.

Elég egy séta, vagy egy kis bohóckodás, foci az udvaron. Alkalmat teremthetünk ilyenkor arra, hogy ha a gyerek szeretné, akkor kérdezhet, mesélhet arról, ami foglalkoztatja. Erre az időre nem csak a gyereknek van szüksége, ha jobb esetben a szülőnek is.

Szereti anyát (és anya is őt)

Amíg kicsik, talán még nem értékelik és nem is sejtik, milyen nagy szükség van olyan szülőkre, akik szeretik egymást. Akik megölelik egymást, nagyvonalúak egymással, megértőek, nevetnek együtt és ha vitatkoznak, akkor is tiszteletteljesen teszik. Tudnak bocsánatot kérni és elismerni a hibáikat.

Ennek a kölcsönös szereteten és tiszteleten alapuló kapcsolatnak a modellezése sokkal többet tanít a gyerekeinknek  a házasságról és szerelemről, mint bármilyen mesebeli történet.