Kisgyerek

Figyelmeztet a meteorológiai szolgálat: jön a front

Újabb hidegfront érkezik, mozgalmas lesz az időjárás. A hét közepén közel 30 fok lesz.
2023. Október 09.
Csigát néz gyerek
Kép: Getty Images

Az időjárás ma még a mozgalmas arcát mutatja, ugyanis újabb hidegfront érkezik; a maximum hőmérséklet tág határok között alakul – írta reggeli posztjában az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hajnalban Nyírábrányban -3 fokot, Mátészalkán -2,1, fokot, Nyírteleken és Ököritófülöpösön -1,9 fokot mértek. Közepesen vagy erősen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk ma, emellett pedig elszórtan, de nagyobb eséllyel az északi megyékben fordulhat elő kisebb eső, zápor.

Napközben a déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északnyugati részein meg is erősödik, majd a front átvonulását követően az északnyugatira forduló szél is megerősödhet estétől szintén az Északnyugat-Dunántúlon.

Míg a maximum hőmérséklet az északkeleti tájakon mindössze 9, 14 fok lesz, addig az ország nagyobb részén 15, 22 fok valószínű, sőt Sopron körül és a délnyugati határnál 23, 24 fok is lehet.

Az OMSZ időjárás-előrejelzése szerint kedden gyengén és erősebben felhős területek, időszakok is lesznek. Elvétve előfordulhat gyenge eső. Az északnyugati szél néhol megélénkül. A hőmérséklet délután 16, 24 fok között várható. Északkeleten lesz a hidegebb idő.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán és csütörtökön már 27-28 fok is lehet.