Kisgyerek

Gyerekmentes osztályon is lehet utazni felárért egy török légitársaság repülőjáratán

Egy török légitársaság néhány járatán novembertől gyerekmentes osztályon is lehet utazni felárért. A légitársaság szerint, a csak felnőtt zónák „védett környezetet teremtenek” az utasok számára.
2023. Szeptember 04.
Gyerekek anyával repülőn
Kép: Getty Images

A feláras szolgáltatás bevezetésével a Corendon lesz az első európai légitársaság, ahol ezt meg lehet tenni – Ázsiában az AirAsia és Scoot is ajánl hasonló szolgáltatást, írja a Daily Mail nyomán a hvg.hu.

A csak felnőtteknek fenntartott zóna a Corendon A350-es járatain lesz elérhető Curacao felé, ahová se csecsemők, se gyerekek nem mehetnek majd be. Ezek a területek kordonokkal és függönyökkel lesznek elválasztva az utastér többi részétől. 38 és 105 font közötti felár ellenében lehet a gyermekmentes zónákban utazni majd.

A török légitársaság szerint, a csak felnőtt zónák bevezetésével „védett környezetet teremtenek” az utasok számára, amivel a „nyugodt és pihentető repüléshez” szeretnének hozzájárulni.

Hozzátették, hogy ezzel a szolgáltatásukkal a gyerekes szülők számára is szeretnének kedvezni. Így ugyanis „nem kell annyira aggódniuk az utastársak esetleges reakciói miatt, ha a gyermekük kicsit mozgékonyabb típus vagy gyakran sír”. Atilay Uslu, a Corendon alapítója azt is elmondta, hogy mindez azért van, mert szeretnének „mindig megfelelni a különböző ügyfeleink, különböző igényeinek”.