Kisgyerek

Hallani sem akart a helycseréről a repülő utasa, szétültettek miatt egy családot

Kiakadt a férfi, amiért el akarták ültetni az előre kiválasztott, pluszban fizetős helyéről a repülőn.
2024. Július 09.

A szóban forgó férfi a világhálón adott hangot felháborodásának az eset után. Mivel Európából Ázsiába tartott, hosszú repülés előtt állt, s hogy biztosítsa a kényelmet magának és a feleségének, felárat is fizetett a helyéért. Egy anyuka a gyerekével azonban majdnem “meghiúsította” a komfortos utazást.

Volt extra, nincs extra

Még fel sem szállt a gép, az utasok között máris nézeteltérés adódott. A férfi azt mesélte, hogy hetekkel korábban megvették a jegyüket, és plusz pénzt is fizettek az extra lábtérért, hogy ne viselje meg őket annyira az utazás. Ennek fényében gondtalanul szálltak fel a repülőre, ahol azonban kellemetlen meglepetés fogadta őket.

„Mikor megérkeztünk, a középső ülésen ott ült egy anyuka a gyerekével a kezében, és azonnal nekem szegezte a kérdést: »Lehetek olyan arcátlan, hogy arra kérjem, cseréljenek helyet a férjemmel a mögöttünk lévő sorban, hogy ne kelljen elszakadnunk egymástól? Sokat jelentene a gyerekünknek!«, én azonban nemet mondtam. Elmagyaráztam neki, hogy a második sorban nekünk kényelmetlen lenne az utazás, ezért is fizettünk extrán a repülőjegy megvásárlásakor” – mesélte a férfi.

Ülés extra lábtérrel a repülőn

Ülés extra lábtérrel a repülőn, amiről nem akart lemondani a felháborodott férfi

Mindenki a fellegekben járt

Az anya nem akart beletörődni a visszautasításba, ezért az utaskísérőkhöz fordult, azt remélve, hogy neki adnak igazat. A férfi továbbra is hajthatatlannak bizonyult és hallani sem akart a cseréről. A személyzet egyik tagja végül megoldotta a helyzetet, talált egy olyan üléssort a repülőn, ahol a család együtt utazhatott, és az akadékoskodó férfinek sem kellett lemondania az extra lábtérről. 

Hiába alakultak jól a dolgok, a nő továbbra is sértettnek érezte magát, és fennhangon szidalmazta a férfit a férjének, így szinte mindenki hallhatta a repülőn a neki címzett kellemetlen megjegyzéseket. „A feleségem nem foglalt állást, az apósom és az anyósom szerint viszont bele kellett volna mennünk a helycserébe a kisgyerek kedvéért. Szerintem viszont nekik is adott volt a lehetőség, hogy előre foglaljanak maguknak helyet, és ne kelljen egymástól elszakadva utazni, szóval ez nem a mi problémánk kellett volna, hogy legyen” – fejtegette tovább a férfi.

A kommentelők között sokan fogták a gyerek és az anyuka pártját, meglepően népes volt azonban azok tábora is, akik azt mondták, hogy a plusz pénzért vett ülés szent és sérthetetlen, teljesen mindegy, milyen indokkal akarták azt elvenni a férfitől. 

Fotó: Getty Images