Kisgyerek

Így van most Tóth Gabi kislánya

Nemrég az énekesnő nehéz időszakot élt meg, mert kislánya kórházba került. Akkor mindenkinek azt a tanácsot adta, hogy hallgasson az anyai ösztöneire.
2023. Április 10.
Tóth Gabi
Kép: TV2

Ahogy mi is írtunk róla, Tóth Gabi kislánya, Hannaróza egy hétköznapi nátha után került a Bethesda Gyermekkórházba, mert nem kapott rendesen levegőt.

Később az énekesnő beszámolt arról, hogy van Hannaróza: sajnos elkapta az RSV-fertőzést és tüdőgyulladása lett. – Némi folyadék is volt a tüdejében, emiatt pedig nem jutott rendesen oxigénhez. Ami meglepő volt, hogy egy pici láza sem volt egyszer sem. Mindenki legyen óvatos – idézi az énekesnőt a Bors.

Az RSV (respiratory syncitial vírus) egy óriássejtes, egyszálú RNS-vírus, amely a légutakat támadja meg. A vírus nem állandó, szerkezetét folyamatosan változtatja. A fertőződés az egy évnél idősebb babáknál jellemzően csak náthát okoz, a koraszülötteknél viszont akár végzetes alsólégúti fertőzést, tüdőgyulladást is kiválthat. Ez a betegség a csecsemőkori kórházi kezelések és alsólégúti fertőzések első számú oka – írja a Házipatika.

Tóth Vera, az énekesnő testvére a lapnak korábban elmondta, hogy a családban mindenki beteg lett.

– A családban most mindenki beteg, beleértve az anyukáját, Gabit is, és Hannikának most nem szabad olyanokkal lenni, akik betegek, mert két hete még oxigént kellett kapnia a kórházban egy kemény, alattomosan kialakult tüdőgyulladás miatt, és emiatt még gyenge a kis teste. Ezért van most Vera nénjével, mert Vera nénje már rég meggyógyult és elvitte magával Palkonyára, hogy jó levegőn legyen.

Úgy tűnik, Hannaróza már jól van, édesanyja a húsvéti időszakban több képet is posztolt, az egyiken kislányát is láthatjuk, amint virágot szed. Reméljük, hogy a kis Hannaróza már teljesen meggyógyult.