Kisgyerek

Jane Goodallról mintázott babával bővült a Barbie Inspiráló Nők kollekciója

Az Inspiráló Nők (Inspiring Women) sorozat részeként mutatták be a brit főemlőskutatóról, Jane Goodallról mintázott, újrahasznosított műanyagból készült Barbie babát.
2022. Július 14.
Jane Goodallról mintázott babával bővült a Barbie Inspiráló Nők kollekciója (Fotó: Paul Archuleta/Contributor/Getty Images)

A Goodall baba drappszínű inget és rövidnadrágot visel, egy jegyzetfüzetet tart a kezében, a nyakában egy távcső lóg, és egy, a David Greybeard nevű csimpánzról – az első csimpánz, aki megbízott a főemlőskutatóban, amikor ő a Kelet-Afrikában található Gombe Nemzeti Parkban végezte kutatásait – mintázott játékfigura is készült mellé, számolt be róla a Reuters nyomán a CNN.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonBarbie (@barbie) által megosztott bejegyzés

Jane Goodall elmondta a Reutersnak, hogy már azelőtt szerette volna, hogy készüljön róla egy baba, hogy ez az ötlet felmerült volna. A kutató hozzátette, hogy nagyon sok gyerek tanul róla az iskolában, akiknek tetszeni fog, hogy van ilyen Barbie baba is.

A 88 éves Goodall 1960-ban kezdte meg kutatásait Kelet-Afrikában, és megfigyelte, hogy a csimpánzok szerszámokat készítenek, vadásznak, húst esznek, és az egyéb jellemvonásaik mellett részvétet is mutatnak. Elmondta, hogy csodálatos volt Gombeba menni, valóra vált az álma, de a csimpánzok 4 hónapig menekültek előle. David Greybeard volt az első köztük, aki már nem félt, és segített a többieknek is leküzdeniük a félelmüket.