Kisgyerek

Jeges répakrémleves

Igazi ínyencséget kínálunk. A pikáns levesből nem csak a felnőttek, hanem a baba is kóstolhat.
2012. Október 04.

Jeges korianderes-tejes répakrémleves

Hozzávalók

három evőkanál olívaolaj

két evőkanál őrölt koriander

1 kiló répa

két hagyma

négy szárzeller

5 centi frissen reszelt gyömbér

1 ½ liter zöldségalaplé

4 deci tej

négy evőkanál halszósz

fél lime leve

két evőkanál cukor

friss korianderzöld

díszítésnek: bármilyen csíra

Az alaplének vizet forralok. Az olajat felhevítem, közepes lángon kicsit megpirítom benne a koriandert, majd felöntöm az alaplének szánt vízzel, és feloldom benne a leveskockákat. A répát, szárzellert, hagymát megtisztítom, feldarabolom, és az alapléhez adom. Az egészet lefedem, és addig párolom, míg a zöldségek megpuhulnak. Amikor a zöldségek már puhák, leveszem a levest a tűzről, hozzáadom a koriandert, majd pürésítem. Végül a még forró levesben elkeverem a tejet, ízesítem a halszósszal, a gyömbérrel, a lime-mal és a cukorral. A levest aztán poharakba kanalazom, lehűtöm, tálalás előtt csírákkal díszítem.

A baba ételéhez: Fél répát, fél almát és egy kicsi krumplit meghámozok, gőz fölött pár perc alatt puhára párolom és két evőkanál párolólével pürésítem. 6 hónapos kortól adható.

További recepteket itt találsz.

Jeges répakrémleves