Jeges korianderes-tejes répakrémleves
Hozzávalók
három evőkanál olívaolaj
két evőkanál őrölt koriander
1 kiló répa
két hagyma
négy szárzeller
5 centi frissen reszelt gyömbér
1 ½ liter zöldségalaplé
4 deci tej
négy evőkanál halszósz
fél lime leve
két evőkanál cukor
friss korianderzöld
díszítésnek: bármilyen csíra
Az alaplének vizet forralok. Az olajat felhevítem, közepes lángon kicsit megpirítom benne a koriandert, majd felöntöm az alaplének szánt vízzel, és feloldom benne a leveskockákat. A répát, szárzellert, hagymát megtisztítom, feldarabolom, és az alapléhez adom. Az egészet lefedem, és addig párolom, míg a zöldségek megpuhulnak. Amikor a zöldségek már puhák, leveszem a levest a tűzről, hozzáadom a koriandert, majd pürésítem. Végül a még forró levesben elkeverem a tejet, ízesítem a halszósszal, a gyömbérrel, a lime-mal és a cukorral. A levest aztán poharakba kanalazom, lehűtöm, tálalás előtt csírákkal díszítem.
A baba ételéhez: Fél répát, fél almát és egy kicsi krumplit meghámozok, gőz fölött pár perc alatt puhára párolom és két evőkanál párolólével pürésítem. 6 hónapos kortól adható.
További recepteket itt találsz.