Kisgyerek

Készségfejlesztőkkel készülünk a gyereknapra

A legtöbb szülő kisebb, néhány ezer forint értékű ajándékkal készül a gyereknapra, a beszerzést jellemzően az utolsó hétre hagyják. A rossz idő miatt idén a nyári játékok helyett több készségfejlesztő fogyott.
2014. Május 22.

Kisebb, néhány ezer forintos ajándékokkal készülnek a gyereknapra a magyar szülők: a JátékNet.hu Webáruház friss adatai szerint a vasárnapi ünnepet megelőző időszakban átlagosan kilencezer forintot költenek a vásárlók, míg egy játékra körülbelül háromezer forintot szánnak.

A játékwebáruház statisztikái egyértelműen azt mutatják, a legtöbb szülő készül ugyan a közelgő ünnepre, de a beszerzést jellemzően az utolsó hétre hagyják: “A hónap elejéhez képest a gyereknapot megelőző időszakra 30 százalékkal nőtt a forgalom, de a korábbi évek adatai is azt mutatják, hogy a szülők nem sietik el az ajándékok megvételét” – mondta el Bognár Ákos ügyvezető igazgató.

A hosszan elhúzódó rossz idő a játékválasztásra is érezhetően rányomta a bélyegét: bár a legnépszerűbb játék idén egy különleges vízipisztoly volt, a tavalyi évben jelentősen több szülő választott tipikus nyári játékokat, így például fagyikészítő és jégkásakészítő szettet vagy éppen buborékfújót. Idén ezzel szemben több kreatív, készségfejlesztő ajándék fogyott, így a dobogó második helyére egy, az angol nyelv elsajátítását segítő interaktív játék került.

Kedvelt ajándék még ilyenkor a kis meglepetést rejtő zsákbamacska: tavaly az első helyet is egy ilyen játék szerezte meg, idén pedig három hasonló meglepetés is bekerült a top10-es listába.