Kisgyerek

Kiadták a figyelmeztetést: sűrű ködbe borul az ország

Van rá némi esély, hogy itt-ott kisüssön a nap, de továbbra is figyelmeztetés van érvényben a köd miatt.
2023. December 20.
Ködös táj
Kép: Getty Images

Szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, amely előtt a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap. Az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű. Az északnyugati tájakon előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0-3, másutt 4-10 fok között várható. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Egy gyenge hidegfrontnak köszönhetően a legtöbb helyen – várhatóan a délelőtti órákban – jelentősen javulnak a látási viszonyok, ám helyenként tartósabban megmaradhat a köd. A ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás előfordulhatírja a MET.

Csütörtökön is erősen felhős, borult lesz az ég. Néhol előfordulhat szitálás, a nap vége felé észak felől szórványos eső, zápor. Hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok is várhatók. A délnyugati szél több helyen is megélénkül. A minimum -8 és +1, a csúcsérték 1 és 8 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, és több helyen eshet, záporzhat. Sokfelé megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati szél. Hajnalban általában -4, +5, kora délután 3, 9 fok körül alakul a hőmérséklet.

(Met.hu, 444.hu, Blikk)