Kisgyerek

Kisétált a bölcsiből egy 2 éves, szabadnapos tűzoltó vitte vissza

Hétfő délelőtt figyelt fel az utcán zokniban mászkáló kisfiúra a szabadnapos tűzoltó, aki azonnal sejtette, hogy baj van.
2023. November 03.
Kisfiú egy felnőtt kezét fogja

A dél-olasz Teramo városában sikerült megszökni egy 2 éves kisfiúnak abból a magánbölcsiből, ahova reggel a szülei bekísérték.

Egy szabadnapos tűzoltónak szúrt szemet először a zokniban mászkáló, riadt kisgyerek, aki (szerencsére sértetlenül) egy viszonylag forgalmas úton is átkelt.

100 métert gyalogolt egyedül

Az Antonio nevű lánglovag azonnal félreállt a kocsijával és biztonságba helyezte a kisfiút, majd értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínre értek és gyorsan kiderítették, hogy a totyogó a körülbelül 100 méterre található bölcsődéből indult útnak.

A kisfiút visszakísérték a magánintézménybe és azonnal értesítették a szüleit az esetről, ami természetesen nem marad következmények nélkül. A bölcsi dolgozói ellen vizsgálatot indítanak a hatóságok.

„Hatalmas köszönet jár a szabadnapos tűzoltónak! Jobb bele sem gondolni abba, mi minden történhetett volna a kicsivel, ha ő nem figyel fel rá és nem veszi a védőszárnyai alá” – írták az olasz sajtóban a szerencsésen végződött szökés kapcsán.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via