Kisgyerek

Frissítés: A rendőrség közleményében azt írja, senki sem akart kisgyerekeket elrabolni Budakeszin

Bár a polgármester azt írta Facebook-posztjában, hogy rendőrségi nyomozás indult és az összes budakeszi bölcsőde, óvoda és iskola bejáratához biztonsági kamerát szereltetnek fel, a rendőrség most közölte, hogy semmiféle emberrablási kísérlet nem volt a budakeszi óvodában.
2023. November 09.
óvoda
Kép: Getty Images

„Kisgyermekeket próbáltak idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről” – írta hivatalos Facebook-oldalán Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere.

A polgármester tájékoztatása szerint az ügyben rendőrségi nyomozás indult, és az összes budakeszi bölcsőde, óvoda és iskola bejáratához biztonsági kamerát szereltek fel.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere az incidens miatt lemondta a város péntekre tervezett Márton-napi rendezvényét. A polgármester azt írta, a Pitypang Sport Óvoda és a Szivárvány Óvoda vezetőivel egyeztetve közösen hozta meg a döntést a péntek esti lampionos felvonulás lemondásáról Budakeszi Város Német Önkormányzata, Budakeszi Város Önkormányzata és a Budakeszi Rendőrőrs.

Az erről szóló hivatalos tájékoztatás a német önkormányzat oldalán is megjelent:

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményben reagált. Azt írták, hogy egy anya tett bejelentést a rendőrségre tegnap arról, hogy egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni a gyermekét az óvoda udvaráról.

Azóta azonban kiderült, egy férfi valóban érkezett egy kisfiúért az óvodába, ám rossz csoportban kereste először. Mivel az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment egészen addig a csoportig, ahol megtalálta az általa keresett kisfiút, majd a szülők előzetes hozzájárulásával elvitte mozgásfejlesztésre.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kér mindenkit, hogy felelősségteljesen használja a közösségi médiát, mert az ellenőrizetlen, torz infók továbbítása félrevezető, és alaptalanul okozhat pánikot az emberek között.

forrás: Telex, 24.hu, police.hu