Kisgyerek

Köszönőlevél az anyósomnak

Tény, hogy az anyós-meny kapcsolatok nagy része nem túl rózsás. Indulatok, sérelmek, távolságtartás, nézetkülönbségek, puskaporos levegő... Van azonban erre ellenpélda is.
2017. Október 15.

Létezik jó anyós-meny kapcsolat is

Ezt bizonyítja ez a nyílt levél, melyet egy amerikai édesanya írt a férje anyjához.

Sok anya szinte elképzelhetetlen érzi, hogy jó kapcsolatot alakítson ki az anyósával, nálam azonban nem ez a helyzet. Tulajdonképpen nagyon megkedveltem ezalatt a 11 év alatt, mióta a fia felesége vagyok. Sőt, őszintén szólva bátran állíthatom, hogy legalább annyira szeretem, mint a saját anyámat…, ha nem jobban (néhanapján).

Na jó, csak viccelek. De tény: fantasztikus nő. Azért írom ezt a levelet, hogy köszönetet mondjak neki. Nemcsak azért, mert felnevelt egy odaadó, jószívű férfit (a férjemet), hanem azért is, mert ő maga is csodás ember.

Hogy miért szeretem az anyósomat? Nem szól bele a dolgokba, úgy segít

Hadd kezdjem azzal, hogy sokat segít. Rengeteget jelent nekem, hogy minden héten felutazik hozzánk, kimossa a szennyest és összehajtogatja a száraz ruhát. És közben még a lányainkra is vigyáz. Hálás vagyok neki. Most őszintén: ki az, aki szeret mosni és hajtogatni ekkora mennyiségű ruhát? Hozzáteszem, néha még a szekrényt is rendbe rakja. Igen, tudom… megfogtam az Isten lábát.Szeretem benne azt is, hogy teljes mértékben tiszteletben tartja a nevelési elveimet, még ha az nem is egyezik minden ponton az övével. S nemcsak hogy tiszteletben tartja, de aktívan részt is vesz a nevelésben férjével együtt. Bár rendszerint nem mondja meg, mit hogy csináljak, érzi, mikor van az a pont, mikor mégis szükségem van útmutatásra – s ilyenkor arra biztat, más nézőpontból tekintsek a dolgokra.

Imádja a gyerekeinket

Szerencsés vagyok, hogy négy csodás kicsi tündért nevelhetek, akiknek a személyisége merőben eltér egymástól. Nem könnyű hát velük. Anyósom szerencsére imádja őket. Kevés anya mondhatja el azt, amit én: azt érzem, megbízhatok az anyósomban, ha a gyerekekről van szó. S ez felbecsülhetetlen érték egy anya számára.Szóval szereti a lányokat, és ami meglepő: engem is, úgy ahogy vagyok. Ami azért is nagy szó, mert tökéletes ellentéte vagyok a lányának. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan elveim, amikkel egyáltalán nem ért egyet. Ám ezeken képes átsiklani, s meglátni bennem a jót. Rendíthetetlenül szereti azt a tüzes, szenvedélyes és olykor igen szókimondó nőt, aki én vagyok.Egy szó mint száz: üzenem a világ legjobb anyósának, köszönöm, hogy rengeteget segítesz, hogy főzöl és mosol ránk és meghallgatsz, amikor panaszkodom, milyen nehéz az anyaság. Megértesz, tudom. Köszönöm, hogy tisztelsz és tiszteletben tartod az elveimet. Köszönöm, hogy felnevelted a társamat, és hogy teljes szívedből szereted a gyermekeinket.Köszönöm, hogy vagy.Kapcsolódó cikkek: