Hozzávalók 8-10 darabhoz:
Elkészítés:
1. A tojást egy kis tálkában felütjük. A vajat mikróban vagy tűzhelyen megolvasztjuk.
2. Az olvasztott vajat a tojásokkal, a fetával, a túróval, a tejjel összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, csipet sót, borsozzuk. A végén belekeverjük a kukoricaszemeket.
4. A palacsintasütőt előmelegítjük, majd közepesnél kicsit erősebb lángon elkezdjük sütni a palacsintákat. A palacsintasütő közepére két evőkanálnyi mennyiséget halmozunk a tésztából (magától elterül), és oldalanként 3 percig sütünk egy-egy lepényt. Addig ismételjük, míg el nem fogy a tészta.
5. Tejföllel kínáljuk.
A szerző könyve a könyv ajánlásával:
“Két kisgyermek anyukájaként, a Kerekerdő Óvoda vezetőjeként, valamint az Ízbolygó blog szerzőjeként találkozhattatok már velem. Mindennapjaimat kisebb-nagyobb gyermekek között töltöm. Fontosnak tartom a gyermekekkel megismertetni a gasztronómia különféle területeit. Sütünk-főzünk, kertészkedünk, ismerkedünk az alapanyagokkal a Manókonyha foglalkozások keretein belül, ezért is viseli a könyv ezt a nevet. Teszem ezt egyrészt az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás kialakítása miatt, hiszen óvodás-kisiskolás korban kell letenni gyermekeinknél a táplálkozás alapjait. Másrészt úgy vélem, a gasztrokultúra a kultúránk része. Be kell engednünk gyermekeinket a konyhába, hadd lássák, tapintsák, ízleljék az ételeket már az elkészülésük kezdeti pillanataitól.”
További finom receptek: