Kisgyerek

Meghatóan hálás levél egy édesanyától a gondos mentőknek

Egy szerencsétlen esés a bölcsiből hazafelé menet és egy pánikba esett édesanya. Szerencsére a mentők gyorsan megérkeztek, a kisfiúnak nem esett komoly baja, és lassan az édesanya is megnyugodott. Hálája jeléül levelet írt a mentőszolgálatnak.
2024. Február 09.
Kisfiú fejsérülés
Kép: Getty Images

Sajnos sok gyerekkel megtörténik az, ami az alábbi történet kis hősével is: egy rossz esés következtében megsérül a fej, amit vérzés és nagy riadalom követ. „A vér rögtön ömleni, kisfiam meg ordítani kezdett, én pedig bevallom, pánikba estem. Többen odajöttek, akik látták, hogy mi történt és segíteni próbáltak és mentőt is hívtak. Ilyenkor a percek egy örökkévalóságnak érződnek, mégis szinte egy szempillantás alatt megérkezett a mentő két fantasztikus fiatalemberrel” – írja az édesanya abban a levélben, amelyet az Országos Mentőszolgálatnak küldött.

A mentősök azonnal megvizsgálták és ellátták a kisfiút, de ami igazán megnyugtató, sőt felemelő, hogy a lelkével is törődtek, sőt az édesanyát is igyekeztek megnyugtatni. „Ez meglepő módon kisfiamnál hamarább sikerült, pár perc után már mosolygott, miközben a mentősök a „ninós autó” minden apró részletét, minden eszközét megmutatták neki. Még egy felfújt gumikesztyűt is kapott, amire filccel együtt arcot rajzoltak és azt mondták, hogy ez egy bátorságlufi, ami majd vigyáz rá a kórházban is” – fogalmaz az édesanya.

A kisfiú és az anya ijedtsége elszállt. Egy szülő ilyen esetben minden kedvességért, megnyugtató szóért hálás, ahogy ez az édesanya is: „Köszönöm, hogy siettek hozzánk. Köszönöm a nyugtató szavakat. De mindenekelőtt köszönöm azt a végtelen kedvességet, amivel a kis sebesülthöz fordultak. Azóta is azt hallgatom tőle, hogy mikor utazunk megint a nínóssal. Én ezt azért, minden jó élmény ellenére kihagynám Még egyszer hálásan köszönök mindent.”

A levél teljes terjedelmében az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán olvasható, ITT.